Reviews + Partyreports
Laserkraft 3D rockt Apenkooi

Laserkraft 3D rockt Apenkooi

05 april 2011 Gym was nooit het favoriete vak op school. Maar voor de volgende aankondiging: ‘Verwacht knetterende lasers en Deutsche smierige woordjes voor je oren, want we willen allemaal nog ein bischen tanzen..’ trok zelfs Dance.nl graag het gympakje weer uit de kast!

Apenkooi is in korte tijd een erg populair avondje uit geworden onder feestend Nederland. Het succes van Apenkooi is vooral te danken aan de combinatie van sfeer, aankleding en muziek. Het is dan ook behoorlijk druk in de Westerunie, en niet één persoon heeft het in zijn of haar hoofd gehaald om zich niet aan de dresscode (gympak) te houden.

De WesterUnie en WesterLiefde zijn op 1 april weer omgetoverd in fantastische blacklight gymzalen vol gymtoestellen en andere gekkigheid. Iedereen is gehuld in zijn of haar mooiste fluorescerende gympak gewapend met moeilijk veel neon verf. Waarom? Laserkraft 3D is voor het eerst in ons landje en Apenkooi heeft de primeur! Laserkraft 3D is het Duitse electrohouse-project van Niels Reinhard (DJ Groove juice) en Tim Hoffmann (zanger Gerafeld Frood). Hun ervaring als dj en rockbandzanger kun je goed terughoren in hun elektronische, pakkende nummers. In 2010 bracht de groep de single Nein Mann uit. Deze plaat bereikte de eerste plaats in de Duitse Dance Chart en is internationaal een megahit geworden.

Om twee uur is het dan zover, na hysterische nummers van Simon & Giographic is het tijd voor het Duitse duo waar de avond om draait. Anderhalf uur lang klinkt heerlijk vrolijke electrohouse door de zaal, en met alle fluorescerende outfits + de nodige fluor verf lijkt het wel een Laserkraft 3D videoclip in de Unie! De leus ‘vrijdag is zo laser’ wordt waargemaakt met een heus lasershowtje. Een prima primeurtje voor de Duitse heren in Nederland.

Naast Laserkraft 3D ontbreekt het niet aan andere goede dj’s. Vooral in de Westerliefde wordt fijne techno en minimal gedraaid door Presetone en Job & Jordi (Carnivale). Een erg welkome afwisseling van al het house geweld in de Westerunie.

De avond is wat je van een feest als Apenkooi kunt verwachten; geen onverwachte muzikale hoogstandjes, maar zeker een bijzondere avond wat sfeer betreft. Wanneer er kaum mehr los ist (op wat happy hardcore van De Grote Vinnie, Donnie & Sjakieshow na) verlaat Dance.nl dan ook met een voldaan gevoel het feest.

txt Fleur Reuser
img Apenkooi
Party Tips
  • zaterdag 9 februari
    Free Your Mind presents Sasha & John Digweed (Warehouse Edition)
    Elementenstraat, Amsterdam