Reviews + Partyreports
Latin Village Indoor @ Westergasfabriek Amsterdam

Latin Village Indoor @ Westergasfabriek Amsterdam

31 maart 2010 Met salsa klanken en latin house beats in het vooruitzicht wanen mijn stapmaatje en ik ons al helemaal in de zomerstemming als we van huis vertrekken. Maar, helaas komt aan die stemming snel een einde als we net niet bevroren en net niet verdwaald op de plaats van bestemming aankomen. Na een wandeling over verlaten paden met aan de rechterzijde een steeds groter opdoemende gashouder, vinden we binnen eindelijk weer de warmte terug die we aan het begin van de avond verwacht hadden.

Het is zover. Latin Village Indoor. De vijfde alweer. Locatie: Westergasfabriek Amsterdam. De entree verloopt enigszins rommelig. Na door rijen met kluisjes te hebben gelopen vinden we eindelijk de balie waar de (mini)kluisjes gehuurd kunnen worden. Bij ontvangst van de sleutel komt het volgende probleem op: waar tussen al deze kluisjes bevindt zich de onze? Gelukkig kregen we wat hulp bij het vinden en konden we onze spullen opbergen. Daarna was het tijd om de muziek op te zoeken.

Eerst de Gashouder zelf maar in. De grote ronde ruimte toont leeg. Vermoedelijk zijn er wel al veel mensen binnen, maar door de enorme ruimte zie je daar helaas niets van. De muziek die Bassjackers laat horen daarentegen, zorgt er wel voor dat de ruimte goed gevuld wordt. Dan toch maar eerst een rondje lopen door de rest van de fabriek. In de Westerunie waren latin eclectic klanken te horen. DJ’s als Fanny West, Manga en Willie Wartaal wisselden oude klassiekers van onder andere TLC af met nieuwere nummers.

De met Baltimor Groove gevulde Westerliefde was het de hele avond net niet. Er waren steeds niet meer dan een handjevol mensen te bekennen in deze tussenruimte. Op het Westergasterras kwamen ook niet veel mensen af op de Latin House Classics. Waar de mensen dan wel waren? Bij Strictly Salsa natuurlijk! De Westerunie stond vol met mensen die de hele avond stonden te salsa’en merengue’en. Later op de avond stroomde uiteraard ook de grote Gashouder vol waar mensen uit hun dak gingen op remixes van Nothing Else Matters van Metallica en Smells like teen spirit van Nirvana.

Ondergetekende had een top avond afgelopen zaterdag! De sfeer, de mensen, de muziek, alles paste. 27 juni bij de outdoor editie van Latin Village zal ik er daarom ook zeker weer bij zijn!

txt Lisette Hannaart
imgs Latin Village archief
Party Tips