Reviews + Albums
Le Freak: Music Inspired by Chic compiled by Joey Negro

Le Freak: Music Inspired by Chic compiled by Joey Negro

30 oktober 2015

Label: Z Records
Cat nr: ZEDDCD037
Stijl: Disco
Releasedatum: 30 oktober 2015
Oordeel: 4/5Als je puur en alleen afgaat op de titel en het artwork rondom deze compilatie, snappen we dat je als luisteraar snel de neiging hebt om af te haken. Echter, laat je niet foppen. Dit is geen cheap concept! Deze compilatie, die ruim vijf kwartier aan muziek klokt, zou je een ode kunnen noemen aan het geliefde 70’s discogeluid van de wereldberoemde formatie Chic – het gezelschap dat eind jaren '70 ook de bekende hits voor Sister Sledge produceerde.

Chic, waarvan Nile Rodgers de afgelopen jaren weer volop in de spotlights kwam door de samenwerking met Daft Punk (denk aan de enorme hit Get Lucky met vocalen van Pharrell Williams), is voor vele bands, formaties en muzikanten een inspiratiebron gebleken en daarom vond Z Records het hoog tijd voor een concept waarbij materiaal door derden, maar geïnspireerd door het herkenbare Chic geluid, vastgelegd moest worden in compilatievorm.

De veertien tracks op de tracklist zijn stuk voor stuk de moeite waard, al begint het gelijksoortige geluid na een tijdje wel wat voorspelbaar te worden. Het zorgt ervoor dat de spanning niet overal behouden wordt. Is dat een probleem? Welnee, gewoon selectief van genieten is ons advies. Met namen als Ultra Naté, Michael Zager Band, Delegation, Odyssey en The Sunburst Band (waarmee Joey Negro sinds 1998 diverse fraaie albums uitbracht – allen voor Z Records overigens) op de tracklist is dit al met al een prima compilatieconcept dat absoluut relevant is.

Txt: Art-D-Fact

Tracklist:
01. Ann Margret – Everybody Needs Somebody Sometimes (Part One)
02. Delegation - Heartache No. 9 (Special Remix Version)
03. Van Jones - Not About That (Show Me Some Respect)
04. Firefly - Love Is Gonna Be On Your Side
05. Charanga 76 – Good Times (Como Vamos A Gozar)
06. Michael Zager Band - Don't Sneak On Me
07. GQ - Shake
08. Change - Heaven of My Life
09. Odyssey - Together
10. Nightlife Unlimited - Lets Do It Again
11. She – Easy Money
12. Ultra Naté - New Kind of Medicine (Original Extended Vocal Mix)
13. Joey Negro & The Sunburst Band - The Secret Life of Us (The Reflex Re√ision)

Party Tips