Reviews + Albums
Legowelt - The Paranormal Soul

Legowelt - The Paranormal Soul

28 november 2012 Label: Clone Records
Cat nr: C#CD011
Stijl: techno / electro

Release: eind november 2012

Oordeel: 4/5


Legowelt (aka Danny Wolfers) begon begin jaren ’90 met het produceren van muziek. Toen nog vanuit zijn slaapkamerstudio in Scheveningen. Sindsdien bracht hij een enorme berg aan veelal goed ontvangen releases uit. Wolfers deed dat onder diverse aliassen en trad op over de gehele wereld.

De grootste successen boekte hij onder zijn Legowelt alias. Met de track Disco Rout trakteerde hij de techno- en eigenlijk volwaardige EDM-scene op een onvervalste klassieker. De plaat verscheen in 2002 via Sven Väth’s Cocoon label en de rest is geschiedenis.

Op The Paranormal Soul horen we een interessant technogeluid terug. Een geluid waarbinnen teruggegrepen wordt naar vervlogen house- en technotijden in New York, Detroit en Chicago, maar ook met een opzichtige flirt naar de early UK rave sound. Kortom, een prettige samensmelting van veelal oude beproefde recepten, maar dan van eigentijdse makelij.

Wat dit album zo de moeite waard maakt is vooral de warmte qua melodielijnen. De prachtige, vaak retro klinkende geluidstapijten en synths worden met regelmaat vergezeld door acid, pompende bassdrums en prettig golvende ritmes. The Paranormal Soul is zonder twijfel één van de beste technoalbums van 2012 – weliswaar op de valreep. Dikke aanrader!

Art-D-Fact

Tracks
01. Danger In The Air
02. Clap Your Hands
03. Elements in Houz music
04. Rave Till Dawn
05. Sketches From Another City
06. Tigertrain
07. Transformation Of The Universe
08. Voice Of Triumph
09. I Only Move For U
10. Renegades Of A New Age
11. On a Cold Winter Day
12. To The Homeland


Party Tips