Reviews + Partyreports
L'Etiket @ Winkel van Sinkel

L'Etiket @ Winkel van Sinkel

27 april 2010 Zaterdagavond 24 april, de avond waarop de Winkel van Sinkel sinds lange tijd weer onderdak biedt aan technogeluiden en haar bijbehorende Utrechtse nachtbrakers. De hooggespannen verwachtingen worden vanavond door niemand anders veroorzaakt dan de man achter verscheidene klassiekers als Speakerattack en Lock me up; Alexander Kowalski. Hoewel zijn vertoning binnen de Nederlandse grenzen geruime tijd afwezig is gebleven, blijft de man van internationale allure genieten op basis van verdiende sporen in het verleden. Zijn metgezellen voor vanavond bestaan uit onder andere Secret Cinema, Miss Melera en Frank Haag.

Kowalski gaat een tweeënhalf uur durende show weggeven, te beginnen met een dj-set gevolgd door een live-set van één uur. Het begin van zijn set is bovenal erg verfrissend; voorzien van lichtvoetige geluiden en een heldere opbouw. De bomvolle zaal speelt hier goed op in en op deze wijze ontstaat een energieke ambiance (ouderwets met de gezichten richting de dj-booth) op de dansvloer. De omschakeling na anderhalf uur wordt door het publiek met open armen ontvangen als Kowalski zijn plaat Hotspot op het vuur gooit. Een verbazingwekkend aantal mensen weet zich te vinden in de teksten en zodoende wordt er niet geschroomd zo nu en dan mee te zingen. Een positieve gewaarwording. Kowalski vervolgt zijn set en na verloop van tijd galmt, klassieker van formaat, Lock me up door de speakers. Een euforisch publiek als gevolg. De sfeer zit er hier dus uitermate goed in.

Echter is deze zaal niet de enige waar geluid wordt geproduceerd, zo staat op dit moment ook Miss Melera te draaien in de kelder. Een zaaltje ter grote van een ruime slaapkamer zorgt hier voor een tegenovergestelde omgeving dan die zich bovenin manifesteert. Intieme sfeer en muziek zorgt voor een genoeglijke omgeving. De ideale chill out dansplek waar door menig bezoeker de verloren rust wordt wedervonden na een hevige sessie op de bovenste verdieping.

Na verloop van tijd is het moment toch daar om te zien wat Secret Cinema ten gehore laat brengen in de andere zaal. Hij doet dit op de manier die we van hem gewend zijn, oftewel knallende platen en de zogenaamde bigroom sound die hem zo karakteristiek maakt. Hoewel het publiek erg goed op zijn platen gaat, is menig bezoeker eveneens tevreden met de mogelijkheid een dansje te wagen in de kelder. De set van Secret Cinema is namelijk hoofdzakelijk hard en ongenuanceerd, waarbij de diepgang hem enigszins ontgaat. Desalniettemin slaat zijn geluid goed aan op dat van Kowalski. Dit leidt tot een zichtbaar moment van verbazing bij Kowalski wanneer hij bemerkt hoe Secret Cinema het publiek als met een knip in de vingers tot zijn hand zet bij de climax van zijn eerste plaat. Een teken van oprecht respect van Kowalski jegens Secret Cinema, geen mis compliment.

Het feest is al met al een goede primeur voor de mannen van Zeus Events. Een solide avond techno met een vleugje techhouse terzijde zorgen voor een graag geziene aanvulling van de Utrechtse scene. Geen enkel recht tot klagen voor de liefhebbers van zowel binnen als buiten deze stadsgrenzen.

txt Erik Schouten
imgs Mo Barends
Party Tips