Reviews + Partyreports
Loops 3Yrs Anniversary in de Poema te Utrecht

Loops 3Yrs Anniversary in de Poema te Utrecht

17 mei 2010 Vrijdag 14 mei werd de Poema in Utrecht helemaal omgetoverd tot één groot verjaardagsfeest. Loops(We Are E) was maar liefst drie jaar geworden en dit moest natuurlijk keihard gevierd worden! Samen met een hele lading feestgangers daalde Dance.nl af de Poema in om er met z´n allen een groot feest van te maken.

Een verjaardag zonder cadeaus bestaat natuurlijk niet. Loops had hiervoor iets leuks bedacht: het Ruilhuisje was aanwezig! Een concept waarbij een pop-up huisje op de desbetreffende plek komt te staan met allemaal leuke spulletjes. Iedereen neemt een cadeautje meer voor Loops en kan dit ruilen om zelf met een ander cadeautje weer naar huis te gaan. Als je voor vrijdag de 14de al een foto van jouw meest geweldige item op de facebookpagina van het ruilhuisje had gepost, maakte je ook nog kans om twee tickets voor het feest te winnen.

Naast dit ruilhuisje was er nog veel meer leuks: zo stond de ‘Met je bek’ foto-installatie van Lucas Steenhuis je op te wachten als je de zaal binnen liep. Één keer rammen op de knop met je pootje en je staat op de foto, zodat iedereen ‘m kan bekijken! Verder was de Poema uitgebreid versierd om een echte verjaardagssfeer te creëren, er waren 90 skippyballen te vinden ter decoratie en aan de bar kon je een speciale, exclusieve Loopscocktail krijgen!

Nu kon de Poema wel zo leuk versierd zijn, maar uiteindelijk ben je er toch voor de muziek. Net zoals de aankleding was dit ook goed geregeld. Naast de liveset van de jarigen zelf, was het minimal/techno duo Rauwkost ook aanwezig om een liveset neer te zetten. Pete Bandit en Jason Shae combineerden hun skills, net zoals Nuno Dos Santos en Pitto: zij gaven een back-to-back performance. Dan hebben we nog DG Daan die de eer had om de avond te openen en dj Esclé en Peter Stangl(Elektroraum), helemaal vanuit het verre München, die deze avond hun debuut maakten in Nederland.

Jammer genoeg werd DG Daan gemist en stonden bij binnenkomst Esclé en Peter Stangl hun kunsten te vertonen. Hierbij werd ik aangenaam verrast en ben meteen maar even gaan vragen wie deze mannen waren. Veel fijne plaatjes, van mij mogen ze best nog een keer terugkomen! Na dit duo was Loops aan de beurt: Alle handen gingen de lucht in, iedereen juichte, klapte en er werd uitgebreid gezongen. Dit alles in combinatie met fijne beats maakte alleen maar blij. Na deze liveset gingen de champagneflessen open en werd het feest voortgezet door Pete Bandit en Jason Shae. Dit klonk eigenlijk ook wel heel prettig, de tijd vloog voorbij en voor ik het wist stond Rauwkost al achter de decks voor hun liveset. Jammer genoeg lagen de verwachtingen hierbij hoger in vergelijking met wat er gedraaid werd. Toen Rauwkost klaar was waren Nuno Dos Santos en Pitto aan de beurt: een goed begin en dit bleef eigenlijk ook zo. Achteraf gezien had ik beter nog een kwartiertje kunnen blijven tot het einde, maar de lichamelijke kaarsjes waren uitgeblazen, dus werd de trip naar huis ingezet.

Voor het geval je je nu al de hele tijd afvraagt wie de jarigen nou precies zijn: Loops is een jong producingduo, bestaand uit Boris Acket en Sebastiaan Smink. Ze hebben hun eigen geluid binnen de minimal/technoscene en hebben al op verschillende grote feesten gestaan. Op Cocoon, Timewarp NL en Mysteryland brachten zij de menigte goed aan het dansen. Zoals We Are E al aangeeft op hun site: ‘Loops is one of those acts where you can almost taste the talent when they play their live act’.
Deze jongens hebben een buitengewoon talent om te zorgen voor een goede sfeer en het publiek aan het dansen te krijgen. De Loops 3Yrs Anniversary bewees dit nogmaals en Dance.nl gaat wachten op de uitnodiging voor volgend jaar.txt & imgs Marlon Schuurman
Party Tips