Reviews + Partyreports
Loveland 2011

Loveland 2011

24 augustus 2011 Het blijft maar regenen sinds het begin van de zomer. Het was een ongelukkig seizoen voor alle festivals. Maar ondanks de pech en het weer blijft muziek de enige echte majestueuze kracht die ertoe doet. De line-up van Loveland Festival dit jaar bleek dan ook als een magneet te werken. Onze reporter was erbij.

Het gaf een heel ander perspectief. Waar mensen meestal dansen zie je ze nu veelal rennen…. In de stromende regen welteverstaan! Toch werd het park omgetoverd tot een klein land van kleurrijke tenten en nog meer kleurrijke decoraties. De organisatie was zeer goed voorbereid op het slechte weer en dus werden er aan de lopende band plastic poncho’s uitgedeeld. Niets staat het festival nu meer in de weg. Bovendien stopt de regen uiteindelijk en de ondergaande zon blijkt goed te werken met de muziek van Dubfire bij de Fire! stage. Dubfire, gevolgd door Sven Väth zet het podium in vuur en vlam, iets wat niet zo moeilijk te doen is na de sets van Sebastien Leger en Marco Carola, die ondanks het feit dat ze minder geluk hadden met de regen toch voor een hoop mensen staan..

Loveland heeft voor iedereen iets te bieden maar het festival houdt het midden tussen verschillende soorten house en techno. Het valt ook op dat er naastNederlanders ook steeds meer bezoekers uit andere landen naar Loveland komen. De constante stroom tussen de verschillende podia zorgt nog wel eens voor opstoppingen. Iedereen haast zich van hot naar her. Maar wat wil je ook als er namen als; Martin Buttrich, Mathew Jonson, Tiefschwarz, Gui Boratto, Kaiserdisco en Secret Cinema op het affiche staan.

Aan de andere kant van het park, het house gebied, werd het hoofdpodium (T-Dansant City) opgewarmd door dj’s als; Funkerman, Sander Kleinenberg, Axwell en Fedde Le Grand. House liefhebbers kwamen sowieso goed aan hun trekken met klinkende namen als; Benny Rodrigues, Gregor Salto en Lucien Foort.

Naast muziek heeft Loveland nog een paar andere troeven in handen tegen de ultieme sfeer killer (het slechte weer). Naast de gebruikelijke verlichting wordt er door Loveland uitzonderlijk veel aandacht besteedt aan de visuals en de show. Over de Fire! Stage hing een enorme draak die gele confetti spuwde. Daarnaast veel acrobaten en vuur. Niets is te gek.

Aan het eind van de avond houdt iedereen een goed gevoel over. Ondanks de regen en ondanks de modder was Loveland gewoon weer een dik succes. De muziek was magisch en de lineup was dit jaar van een uitzonderlijk hoge kwaliteit. De decoraties waren prachtig en de locatie blijft geweldig. Een zekerheid voor 2012 met de beste wensen voor minder regen en meer zon.

txt: Kristina Lovdzhieva
img: Photo Company [Brenda & Huybert]
Party Tips