Reviews + Partyreports
Luid applaus voor Steve Angello en Erick Morillo

Luid applaus voor Steve Angello en Erick Morillo

14 april 2010 De echte houseliefhebber keek er alweer weken naar uit. Zaterdag 10 april was het namelijk de beurt aan Erick Morillo en Steve Angello om het dak van de Powerzone eraf te blazen. Naast deze twee grootheden stonden Jasper Clash & Brothers en Roog op het programma.

Iets later dan gepland komen we iets over één uur binnen. De Powerzone is goed gevuld en de sfeer zit er al lekker in. Terwijl de danseressen het podium betreden, is Roog is bezig met de laatste nummers van zijn set. “Are you ready for some more?”, roept de mc door de zaal. En ja, dat is het publiek zeker, want de kippenvelmomenten moeten als het goed is nog gaan komen.

Dan betreedt Steve Angello de booth. De dj, ook wel bekend van de Swedish House Mafia, heeft samen met zijn Zweedse vrienden Axwell en Sebastian Ingrosso een succesvol jaar achter de rug. Met boekingen over de hele wereld kunnen we eigenlijk niet meer om hem heen. Steve Angello opent met het nummer Leave the World Behind -het wordt uitermate goed opgevangen door het publiek. Veel confetti, handjes in de lucht en van alle kanten hoor je luid gejuich.

De gemiddelde leeftijd ligt vanavond rond de 30. Voor mijn gevoel is de ‘echte’ housescene aanwezig. Er hangt een heerlijke sfeer op de dansvloer en iedereen heeft het naar zijn zin. De klok tikt bijna half vier.Voordat de meester van de house, Erick Morillo, opkomt, klimt Steve Angello nog een keer het podium op. Hij sluit zijn ogen en steekt zijn handen in de lucht. Een luid applaus klinkt door de zaal. Het wordt nog een zware kluif voor Morillo om deze vibe vast te houden.

De meeste bezoekers hebben Erick Morillo al vaker zien optreden. Ze komen speciaal voor hem. Voor de booth is het ontzettend druk geworden. Het lijkt wel of iedereen het van zo dichtbij mogelijk wil beleven. Morillo zet door en de bezoekers krijgen wat ze willen horen, stevige, dansbare house, waar iedereen lekker los op gaat.

Toch wordt de energie in de zaal rond half vijf beetje bij beetje minder. Wij besluiten dan ook op dit moment de zaal te verlaten. Ik kan niets anders zeggen: het was een heerlijke avond!

txt & imgs Iris Pluim
Party Tips