Reviews + Partyreports
Manual at the Beach @ Karavaan

Manual at the Beach @ Karavaan

17 april 2010 Na wekenlange voorbereiding en stress rondom de uiteindelijke verkregen nachtvergunning is het dan zover. Op zaterdag 17 april begint de eerste editie van Manual at the Beach, producer en dj Paul Hazendonk en Furrr mogen dit seizoen aftrappen op top locatie de Karavaan.

Soepel verloopt deze memorabele avond zeker niet. Voor wie het is ontgaan: er hangt een grote boze as wolk boven Europa waardoor vliegverkeer niet meer mogelijk is. Zo is ook de headliner, niemand minder dan Solomun, van deze avond verhinderd. Niet getreurd. De organisatie heeft Solomun kunnen verplaatsen naar de volgende editie, later dit seizoen. Gelukkig hebben de feestgangers niks te klagen en is er na veel moeite een nieuwe artiest geboekt. Niemand minder dan Sander Kleinenberg, nu al de held van de avond.

De avond wordt afgetrapt door Moduline II. Even later neemt het dj duo Furrr & Hazendonk het over en de sfeer weten ze er langzaam maar zeker in te brengen. Het publiek, een mengelmoes van echte minimal techno fans en strandgangers, komt langzamerhand binnen druppelen en settelt zich langs de bar en de dansvloer.

Als volgt op deze roerige, maar nu al geslaagde avond, betreedt held Sander kleinenberg het dj paneel en laat elk zandkorreltje mee doen bouncen. Ondanks alle voorafgaande stress weet Kleinenberg dit feest tot een waardig eind te brengen. Manual zal hem nog lang dankbaar zijn.

En dan als afsluiter van de avond niemand minder dan De Man Zonder Schaduw. Deze dj weet de juiste toon te raken bij het publiek en laat zijn platen tot ver over het strand door galmen.

Het is de eerste editie van manual at the beach. Een organisatie en label die in een stroomversnelling naam aan het maken is en waar we zeker de komende tijd veel van gaan horen. Houd de agenda in de gaten en bereid je vast voor op de tweede editie van Manual at the Beach, die plaatsvindt op 20 juni 2010. Dit keer mét Solomun en een vier uur durende set van Benny & Darko!

txt Ambre van de Berg
img Archief APE
Party Tips