Reviews + Albums
Marbert Rocel - Small Hours

Marbert Rocel - Small Hours

01 mei 2012 Label: Compost Records
Cat nr: CPT 395-1
Stijl: jazz / pop / deephouse

Release: 19 april

Oordeel: 3/5


Marbert Rocel, het kwartet Marcel Aue (DJ Malik), Robert Krause, Martin Kohlstedt en Antje Seifarth (aka Spunk, vocals), is toe aan album nummer drie. Na de aansprekende voorgangers Speed Emotions (debuutalbum uit 2007) en Catch A Bird (uit 2009) klinkt Small Hours kort door de bocht als de optelsom van die twee eerdere langspelers. Dat betekent dat de jazzy pop en downtempo invloeden nu veelal hand in hand gaan met voorzichtige housebeats.

Het resultaat valt niet tegen. Small Hours staat boordevol fijne, doch redelijk eenvoudig klinkende bijdragen. Met name de vocale inbreng van Seifarth kan ons persoonlijk niet echt prikkelen. Slecht is het allemaal niet, maar dan horen we toch liever het stemgeluid van Micatone’s Lisa Bassenge – soms niet ver van elkaar verwijderd qua klank overigens.

Small Hours is in de breedte een vermakelijk album geworden dat de marktwaarde van de band Marbert Rocel verder zal doen opdrijven. Dat zal concreet resulteren in de vraag naar (nog) meer live gigs. Want één ding is zeker: Marbert Rocel’s muziek zal het live uitstekend doen (voor in hoeverre dat niet al het geval was/is).
Slotsom: Small Hours is een prima langspeler geworden boordevol clubjazz (met popsaus overgoten) en het aanstekelijke I Wanna als uitschieter (en persoonlijke favoriet).

Art-D-Fact

Tracks
01. 'cause Of Loving
02. Small Hours
03. Whether The Night
04. Song For You
05. I Wanna
06. Lax Sax
07. I Don't Know
08. Wait For My Racoon
09. The Temple
10. The Evening
11. Little Things
 

Party Tips