Reviews + Singles
Marc Houle - Zorba EP

Marc Houle - Zorba EP

13 december 2012 Label: WetYourSelf!
Cat nr: WYS!015
Stijl: techno

Release: 13 december 2012

Oordeel: 3/5


Nadat Marc Houle in 2011 Richie Hawtin’s M_Nus label verliet, wilde de Canadees zich meer op zijn eigen technoproject storten. En dat lukt ook aardig met zijn recente Undercover LP en zijn nieuwste EP Zorba genaamd.

De track Zorba zelf kan niet helemaal onder het techno genre worden ondergebracht. De gebruikte sounds neigen eerder naar de house kant. Desalniettemin experimenteert Houle met verschillende kicks, maar ook industriële snares en electrogeluiden.

I Uh You is een funky, uptempo track geworden met een leuke baslijn en een wel zeer aanstekelijke onderliggende riff. De ‘Uh’ is niet ver te zoeken, want dat is zowat de enige gebruikte vocal in de track.

Rainysnake heeft een wat gelijkaardige riff als in I Uh You, maar de bijhorende klanken zijn veel ruiger, dieper en intenser. De perfecte techno-funky track die losbarst na een wel zeer geslaagde break.

Oo oo is de minst leuke track van de EP. De baslijn zit goed en ook het gebruik van de verschillende percussie-instrumenten zit goed, alleen worden er wel heel irritante hoge toontjes in verwerkt die de magie van Houle’s productie onderuit halen.

Kwinten Lambrecht

Tracks
1. Zorba
2. I Uh You
3. Rainysnake
4. Oo oo

<iframe width="100%" height="450" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Fplaylists%2F2954865&show_artwork=true"></iframe>Party Tips