Reviews + Singles
Mark Knight & Funkagenda - Man With The Red Face (oa Hardwell remix)

Mark Knight & Funkagenda - Man With The Red Face (oa Hardwell remix)

04 september 2013

Label: Toolroom Records
Cat nr: TOOL25001Z
Stijl: big room house / house

Release: 2 september 2013

Oordeel: 4/5Een klassieker van Frans technolegende Laurent Garnier, daar moet je eigenlijk vanaf blijven. Maar Mark Knight & Funkagenda scoorden een paar jaar geleden dik met hun remix van Man With The Red Face, het zette Knight's label Toolroom Records ook definitief op de kaart.

Hun versie won Best Ibiza Track 2008 bij Pacha’s Ibiza DJ Awards en werd op Beatport gekroond tot Best Tech House Track van 2008. Naar aanleiding van dat succes én het tienjarig bestaan van Toolroom komt er daarom nu een speciaal pakket Anniversary Remixes van die track uit, gemaakt door Hardwell, Rene Amesz en ATFC.

De Nederlandse bijdragen springen (uiteraard!) het meest in het oor. Hardwell heeft er een typische big room knaller van gemaakt, een aardige hit die al meerdere festivals aan het springen heeft gekregen. Rene Amesz blijft vervolgens iets meer trouw aan het origineel van Garnier en geeft ook de saxofoon-solo in de track lekker de ruimte -dit is een sterke, iets meer groovende housetrack geworden.

De vanuit Spanje opererende Turkse producer ATFC levert met zijn 'When The Lights Go Up' remix een meer disco-achtige versie, waar weliswaar de saxofoon en de dominante melodie van de track terug te vinden zijn, maar je verder vooral een lekker zomerse danstrack hoort -ook niet slecht!

Kortom, Man With The Red Face blijft maar terugkeren en, zoals dat hoort bij een klassieker, nog altijd voor enthousiaste dansvloeren zorgen, in welke vorm dan ook.

Roel Stevens

Tracks
1. Man With The Red Face (Hardwell remix)
2. Man With The Red Face (Rene Amesz remix)
3. Man With The Red Face (ATFC 'When The Lights Go Up' remix)

Party Tips