Reviews + Singles
Mark Norman - Rebound

Mark Norman - Rebound

03 november 2011 Label: Magik Muzik
Cat nr: Magik Muzik 950-0 


Stijl: progressive trance / house

Release: 31 oktober 2011

Beoordeling: 4/5


Mark Norman levert met Rebound weer een dansvloerkraker van jewelste af. De track begint krachtig en onheilspellend, bruisend van de energie toewerkend naar een break, een in benzine gedrenkt lontje die de luisteraar klaarstoomt voor het echte geweld. En dat geweld komt in de vorm van een brute synthvuist, die met chirurgische precisie rake klappen uitdeelt. Wie bij de tweede break even op adem wil komen, dient dit gauw te doen. Veel tijd is er namelijk niet voordat de track het alarmerend hoogtepunt bereikt en de energie uit de benen wringt.
Naast de originele versie is er ook nog de Festival Mix, een remix van Mark Norman. De naam zegt het al, het is een interpretatie die vooral geschikt is voor festivals en grote evenementen. Met een hoger aantal BPM en wat meer subtiliteit levert deze remix echter niets aan kracht in en blijft het een ware vloerbeving.
De conclusie? Rebound is een functionele prime time productie en vormt het antwoord als een massaal publiek naar energie vraagt en verlangt.

Patrick Kannberg

Tracks
1. Rebound 

2. Rebound (Festival Mix) 

Party Tips