Reviews + Singles
Michel de Hey & Rauwkost - Julienzzz & Gibsome

Michel de Hey & Rauwkost - Julienzzz & Gibsome

10 juni 2014

Label: Bedrock Records
Cat nr: BEDDIGI50
Stijl: techhouse

Release: 9 juni 2014

Oordeel: 3/5



Ze vormen de laatste tijd een aardig collab, Michel de Hey en Rauwkost. Vorig jaar waren er al tracks als Bluetrain en Just A Matter Of Time, gevolgd door een zeer fijne remix van Wende Snijders' Black Feather, nu is er een heuse release op Bedrock, een teken dat het label van John Digweed in steeds techy wateren begint te bewegen.

Julienzzz is een redelijke basic techhouse track, met lekker rollende ritmes die je zo in een set van De Hey voorbij kan horen komen, aangevuld met net zulke rechttoe-rechtaan melodielijnen -geen hoogvlieger, wel degelijk. Ramon Tapia bouwt er een wat zwaardere versie van, met wat extra reverb, donkere baslijnen en effecten, de variant die je wat dieper in de nacht zult horen. Paul C & Paolo Martini zitten daar tussenin, met een nogal standaard clubtrack die je in vele sets voorbij kan horen komen.

Geen opvallende release, denk je dan. Totdat De Hey & Rauwkost nog even een b-kantje laten horen, het bedwelmende Gibsome. Een track met mooie pianolijn als ondergrond, daarna uitbouwend met oosterse klanken en melodieën, de piano die met diepere tonen een hoofdrol begint op te eisen wat weer leidt tot een heerlijk sonisch totaalplaatje. Heerlijke track, ver weg van alle reguliere techhouse die zo vaak op Bedrock te horen is, maar juist teruggrijpend op het melodierijke verleden van het label. Mooie track die deze release helemaal de moeite waard maakt.

Nico van der Plas

Tracks
1. Julienzzz
2. Julienzzz (Ramon Tapia remix)
3. Julienzzz (Paul C & Paolo Martini)
4. Gibsome

Party Tips