Reviews + Singles
Michel de Hey - You Feel Alive

Michel de Hey - You Feel Alive

11 december 2015

Label: Rejected
Cat nr: REJ049
Stijl: House
Releasedatum: 11 december 2015
Oordeel: 3/5Michel de Hey! Hij is terug van weggeweest. Na een zomer resident dj geweest te zijn bij de Karavaan, heeft hij inspiratie opgedaan om een nieuwe EP uit te brengen. Het is dan ook gelijk de eerste plaat die hij uitbrengt op Rejected, het label van Joris Voorn en Edwin Oosterwal.

You Feel Alive bestaat uit twee tracks: het gelijknamige You Feel Alive en Silodenup. Bij de track You Feel Alive heeft Michel overduidelijk de zomer gebruikt als inspiratiebron. Het is een plaatje dat een warm gevoel geeft, en doet verlangen naar die avonden waar je met je blote voeten in het zand staat te dansen, en dan met name gedurende de zonsondergang. Het is een plaat die je aan het begin van een avond hoort om het publiek een beetje op te warmen. Een klein maar misschien leuk detail, is dat Michel zijn eigen stem heeft gebruikt voor de vocalen. Solidenup bevindt zich daarna ook nog steeds in de zomerse sferen, maar is verder weinig vernieuwend. Het is een track die je zou kunnen horen als het publiek net is opgewarmd. Een track die misschien zelfs wel een beetje langs je heen gaat.

In z'n totaliteit is You Feel Alive wellicht wat te vroeg uitgebracht. Wanneer de plaat rond de openingsfeesten van de strandtenten was uitgekomen, had dat beter gepast. Maar voor de liefhebber is het een lekker plaatje om bij terug te denken aan de afgelopen zomer, en heeft het wat meer 'groove' dan ander werk van de Hey.

Txt: Sophie Cramer

Tracklist:
1. You Feel Alive
2. Solidenup

Party Tips