Reviews + Singles
Mike Mago - Galactic

Mike Mago - Galactic

06 december 2012 Label: BMKLTSCH RCRDS
Cat nr:
Stijl: space electro /  disco

Release: 11 december 2012

Oordeel: 4/5


Coole nieuwe track van Mike Mago, een van de founding fathers van het beruchte Boemklatsch-collectief. Hij is al enige tijd bezig met solowerk, een ander geluid producerend dan met zijn collega's, meer house en disco georiënteerd. Dieper, zou je kunnen zeggen, dit enerverende Galactic is er een sterk staaltje van.

Officieel is het een voorproefje van zijn volgend jaar te verschijnen soloalbum. En wat voor een, Mago laat duidelijk horen waar hij zijn mosterd haalt. In Frankrijk welteverstaan, bij de space disco van Daft Punk om precies te zijn. Of is het toch een onvervalst eerbetoon aan dit invloedrijke duo? De lome disco, melodieuze synthlijnen en vocoderstem spreken boekdelen, dit is pure retromuziek, maar dan wel van de beste soort.

Past ook helemaal in deze tijd, waarin dit soort robotsounds weer helemaal cool zijn. Of zijn ze nooit weggeweest? De heren van Daft Punk zullen er ongetwijfeld het zijne van denken, het langverwachte album dat zij volgend jaar brengen klinkt vast niet zoals we verwachten. Maar gelukkig is daar Mike Mago om dat onverwoestbare geluid van nieuw elan te voorzien. In één woord: vet!

Nico van der Plas

Tracks
1. Galactic
2. Galactic (Broke One remix)
3. Galactic (Behling & Simpson remix)

<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F69027690"></iframe>

Party Tips