Reviews + Singles
Moby - Almost Home (Agoria remix)

Moby - Almost Home (Agoria remix)

10 januari 2014

Label: Little Idiot
Cat nr: IDIOT027BP1
Stijl: minimal / deephouse

Release: 9 januari 2014

Oordeel: 4/5Langzaam pikken we het jaar weer op, nieuwe muziek begint binnen te druppelen, de eerste hoogtepunten zijn alweer een feit. Zo is er deze remix van Moby's nieuwste single Almost Home, afkomstig van zijn vorig jaar toch wel geruisloos verschenen album Innocents. Man achter de knoppen: Agoria. Dan weet je dat er iets moois moet uitkomen.

En dat gebeurt. Almost Home is toch al een van de betere tracks van Innocents, met dank aan de doordringende vocalen van singer/songwriter Damien Jurado. Vervolgens gooit Fransman Agoria een paar droge kicks onder dit zwoele nummer en maakt er een onweerstaanbare sfeertrack van. Lichtpsychedelische deephouse om lekker op weg te dromen, je kunt het jaar slechter beginnen.

Enig nadeel is dat de track slechts 5 minuten klokt, de sfeer die Agoria hier neerzet mag minstens een paar minuten langer aanhouden. Ook wel fijn voor de dj's onder ons die het nummer in stijl in hun sets willen verwerken. Maar het is de Fransman, die sinds afgelopen jaar weer zeer sterke producties laat horen, vergeven -zolang hij dit jaar maar net zulke mooie tracks weet af te leveren.

Check trouwens ook deze video, waar de originele track te horen is terwijl Moby op bezoek is bij een dierenopvang -mooie beelden.

Nico van der Plas

Tracks
1. Almost Home (Agoria remix)

Party Tips