Reviews + Singles
Mr. Jones - BAR

Mr. Jones - BAR

28 november 2013

Label: The Public Stand
Cat nr: TPS026
Stijl: techno

Release: 21 november 2013

Oordeel: 3,5/5The Public Stand pakt uit met een knallende EP van Mr. Jones, de man met de meeste techno airplay op de Nederlandse radio. Een plaat die we de komende winter zeker gaan tegenkomen in het feestcircuit, maar dan zeker niet op kinderpartijtjes of familiefuifjes. Want BAR, zoals de release heet, is meedogenloos, bij wijlen griezelig en dendert van begin tot eind door.

Het origineel van Mr. Jones kent geen opbouw, het is meteen knallen geblazen. Een zware baslijn en allerlei overstuurde synths en andere vervormde geluiden houden je ruim zeven minuten in een houdgreep. Bij deze track is er geen sprake van het sluiten van compromissen: dansen zul je.

Datzelfde is bij de andere twee tracks op de EP ook het geval. De eerste remix van onze Rotterdamse technoheld Bas Mooy kent iets meer melodie en is wat etherischer, terwijl zijn tweede mix weer meer kenmerken vertoont van het origineel; onbehouwen, donker, rauw.

Met BAR zal Mr. Jones de Oscar voor baanbrekende muziek niet winnen, wel zal elke zichzelf respecterende techno dj deze plaat elk weekend bij zich moeten hebben. Succes op de dansvloer gegarandeerd.

Colin Kraan

Tracks
1. BAR
2. BAR (Bas Mooy Mix 1)
3. BAR (Bas Mooy Mix 2)

Party Tips