Reviews + Singles
Mulder - Backseat Driver EP

Mulder - Backseat Driver EP

25 juli 2013

Label: Hey! Records
Cat nr: HEY022
Stijl: techhouse

Release: 22 juli 2013

Oordeel: 4/5Lekker debuut van Mulder op Hey! Records. De Limburgse producer maakt al een tijdje golven op labels als BlaBla, Rejected en EC Records, nu verschijnt ook zijn eerste release op dat andere label van Michel de Hey. En dat doet Mulder op geschikte wijze.

Titeltrack Backseat Driver is een uiterst groovey avontuur, techhouse op zijn meest funkiest waarbij klassieke organ synth stabs doen denken aan ouwe houseklassiekers. Dark Disco is vervolgens een wat meer pure techhouse track die sterker leunt op het ritme -minder verrassend dan Backseat Driver maar nog altijd warm en opzwepend.

Derde en laatste track van deze EP is Skysurfer, misschien wel de meest aanstekelijke productie van deze release. Mulder neemt met een lang uitgerekte, bijna 8 minuten durende groove de tijd om sfeer te bouwen, doet dat met heerlijke stabs en zwoele strings, aangevuld met goed gedoseerde percussie. Mooi opgebouwde track die als geen ander past bij de vaak zo uplifting sounds op Hey! Records -Mulder maakt zich meer dan welkom.

Nico van der Plas

Tracks
1. Backseat Driver
2. Dark Disco
3. Skysurfer

Party Tips