Reviews + Partyreports
Nachtverslag Smeerboel

Nachtverslag Smeerboel

10 november 2009 Wat ooit begonnen is met een uit de hand gelopen verjaardagsfeestje is uitgegroeid tot een succesvol concept: Smeerboel! Na een half jaar wachten was het zaterdag 7 november weer zo ver, een uitverkocht Symposion mocht uit zijn dak! Ook bij deze editie stonden niet de minste dj’s op het programma. Met namen als Rauwkost, Warren Fellow, Psyk en Olene Kadar waren de verwachtingen niet alleen qua sfeer, maar ook op muzikaal gebied hoog.

Na een half uur in de rij te hebben gestaan voor de kaarten en de jassen ga ik de boel eens verkennen. Het oude gebouw van Symposion heeft drie verdiepingen. De locatie mag je best een tikkeltje underground noemen: perfect voor een rauw feestje als Smeerboel!
Van de derde verdieping waar ik mijn jas heb opgehangen, pak ik de trap naar de tweede. In deze zaal zullen oa. Wesdex en Kaskrakers vanavond draaien. De ruimte is ingericht als een echte disco-huiskamer. Relaxte banken, twinkelende discolichten en een dansvloer waar de voetjes alsnog van de vloer kunnen. Het is nog te vroeg om te gaan chillen, dus ik begeef me naar de eerste zaal waar het hopelijk al flink aan het losgaan is.
In deze zaal moet het vanavond gaan gebeuren. De mensen beginnen nu langzaam binnen te druppelen. Rauwkost is bezig zijn set af te sluiten en het is de beurt aan Warren Fellow om zijn duistere technotunes er in te knallen. Dit moet geen probleem zijn voor een man die feesten als Awakenings en Time Warp op zijn naam heeft staan. Toch slaagde hij er niet in om de zaal op zijn kop te krijgen. Als je dacht dat hij het hoogtepunt had bereikt, liet hij deze net zo snel weer wegwaaien. Gelukkig werd de sfeer er niet minder op, want aan vrolijke, vriendelijke en dansende mensen kwam dit feestje niet te kort!
Toch merkte je dat het publiek op muzikaal gebied naar meer verlangde. Met meer bedoel ik dat we alle handen massaal de lucht in zien gaan. En om half 4 is het zover. Niemand minder dan Olene Kadar topt hem van hoogtepunt naar hoogtepunt. Het publiek is niet meer te houden. Wat een koning is deze man!

Nu de zware opgave voor Psyk en Alberto Pascual om dit door te zetten of natuurlijk te overtreffen. Maar helaas, de mannen slagen er niet in. Zelfs verre van dat! Ze staan zwaar onder invloed achter de draaitafels en maken er een zooitje van. Een zeer slechte, ongeorganiseerde set met te veel onderbrekingen. Mensen lopen geïrriteerd naar buiten en er wordt ronduit gebaald van deze twee dj’s.

Conclusie: Jammer van de muziek. Daarentegen was de sfeer en de gezelligheid top! Op naar de Pakjesavond van Smeerboel!

txt Iris Pluim
Party Tips