Reviews + Singles
Neil Landstrumm - Extreme Pleasure

Neil Landstrumm - Extreme Pleasure

27 januari 2016

Label: Zone Records
Cat nr: Zone26
Stijl: Techno
Releasedatum: 27 januari 2016
Oordeel: 4/5Er zat de Schotse technoveteraan Neil Landstrumm de afgelopen tijd klaarblijkelijk iets dwars, want op zijn nieuwe EP Extreme Pleasure is er geen plek voor sentiment. Wel voor messcherpe, verwrongen rave die hier en daar tegen het agressieve aan zit.

De EP-titel doet nog vermoeden dat we met een lekker rustige dagdromer van een plaat te maken hebben, de tracktitels geven echter al een totaal andere indruk. Toch is A Girl Is A Gun buiten de titel vooral een wat ‘clubby’ plaat, al jagen de bliepjes en verwrongen synths je al wel enigszins op.

Vanaf Silent Forces waan je je echter gewoon weer op een ouderwetse rave, al zou het wel wat kort door de bocht zijn om deze track alleen maar als nostalgisch af te doen; daarvoor is het arrangement wel wat complexer en ingenieuzer. Landstrumm weet de boel in deze track echter wel op te fokken tot tegen het ijzige en angstaanjagende aan, alsof je constant wordt achtervolgd door een op hol geslagen grasmaaier. Alsof de benzinetank van The Prodigy’s Diesel Power in het meervoudig kwadraat vergroot is.

In Night Comforts neemt Landstrumm vervolgens even de dubafslag, verpakt in een sci-fi-jasje, en kan de tank weer even bijgevuld worden. Live Slow Die Anyways opent vervolgens weer de jacht in machinale vorm, zonder daarbij al te druk en te opjagend te worden.
Al met al toch een waanzinnig diverse en intense EP vol furie en passie. Landstrumm moest even wat kwijt.

Txt: Colin Kraan

Tracklist:
1. A Girl Is A Gun
2. Silent Forces
3. Night Comforts
4. Live Slow Die Anyways

Party Tips