Reviews + Partyreports
Neophyte Records - Rocking with the Best

Neophyte Records - Rocking with the Best

27 april 2010 En rocking dat was het. Zaterdagavond 24 april vanaf één uur ’s nachts tot zeven uur ‘s ochtends keihard knallen met een aantal van de meest populaire hardcore dj's van het moment. Grote namen zoals Tha Playah, Evil Activities, The Viper, Panic, Kasparov, Partyraiser en natuurlijk Neophyte, wat de naam van het feestje dan gelijk ook eer aan doet; Rocking with the Best!

Aangekomen bij de parkeerplaats bij Zak, geen evenementencomplex zoals De Jaarbeurs of Het Beursgebouw, maar een discotheek waar regelmatig feestjes gehouden worden met de hardere dancestyles, was al te zien dat meerdere mensen de agenda van de Megadiscotheek hadden bekeken. Ze hadden zin in een avondje goed rag- en stampwerk. Bij de ingang nodigden twee prachtige opgeblazen Neophyte Records-beesten je uit snel naar binnen te gaan om te genieten van de beste hardcoretracks.

Kwart voor twee ’s nachts was de tijd dat we in de grote zaal waren beland. Wat een drukte! Dit was echt weer zo'n avond waarbij je je kont zowat niet kon keren! Gezien de tijd hadden we met Nexes een lekker opwarmertje; vlak hierna was het namelijk de beurt aan Panic om de aanwezigen eens lekker uit hun dak te laten gaan, wat hem goed is gelukt.

Na Panic stond Evil Activities in de timetable, de combinatie van Kelly van Soest (de dj en producer van Evil Activities), Niels van Hoeckel (dj Chaosphere) en Michael Kramer (dj Dazzler) met een live-act. Nummers als Come as One en Fuck them Titties kwamen vanuit de speakers op je af. Zo ongeveer op de vijftig minuten van hun één uur durende act brachten ze hun nieuwste tracks 'Evil Inside' en 'Pray for Me' ten gehore. Deze vielen, aan het publiek te zien, goed in de smaak.

De dj's Tha Playah en The Viper volgden Evil Activities op en zorgden er met hun sets voor dat de tot noch toe behaalde sfeer alleen maar een hoger punt reikte en allesbehalve liet zakken. Neophyte, die na deze mannen zijn ding mocht doen, deed hier niet voor onder.
Ook Kasparov deed het met zijn live-act echt supergoed en een van zijn meest gewaardeerde tracks 'We will Dominate' liet je armen toch even in de lucht hangen. De zin "Hardcore is our Gospel!! And from Here on we will Rise, We will Dominate this Planet for all Eternity" zorgt bij menigeen voor kippenvel op de armen.

Als afsluiter was Partyraiser in het mooie line-up rijtje geplaatst. De mensen die kwamen voor een avondje rag- en stampwerk konden zich lekker uitleven op deze set. Inmiddels was het zes uur ‘s ochtends geweest en de ruimte die je niet had bij binnenkomst, die ruimte had je nu wel. Prachtig om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier beweegt en z'n eigen feestje viert! Vooral het laatste deel van de set, en dus de laatste tien minuten van het hele feest was knallend, echt een goede keus was het afsluitende nummer Zanzibar. Iedereen, inclusief degenen die eigenlijk geen puf meer hadden, putte hun laatste restje energie er nog even uit door tot het einde mee te stampen.

Alle heren draaiden overigens wel de meest populaire tracks van de mainstream-hardcore van de afgelopen tijd. Niet dat dit enige problemen opleverde, eerder een goede invloed op eenieder. Dat was ook echt te merken; zowat iedereen ging mee op de dreunende, lekkere en vooral harde bass. Zelfs de mensen die normaalgesproken alleen maar voor 'kantpubliek' doorgaan en met ja-knikkende koppen de maat weten aan te geven, kon je betrappen op een moment dat ze echt even van hun plek af moesten om de benen op diezelfde jaknikmaat te laten bewegen. Dus wat betreft de sfeer: Echt eentje die nu al in de hardcorefeest top tien van 2010 mag belanden als het gaat om goed, beter, best!

txt Silke Vliek
imgs Ray The Dancer, Fotograaf
Party Tips