Reviews + Partyreports
Nightmare Outdoor - Lost in the Forest

Nightmare Outdoor - Lost in the Forest

11 mei 2010 Het is de tweede keer achtereenvolgend, dat dit jaar Nightmare Outdoor gehouden is op de bosrijke locatie in Hellendoorn, die echt schitterend is voor een editie als deze; Lost in the Forest. Voor deze vijfde outdoor editie is opnieuw gekozen voor het evenemententerrein Lutteberger, omdat de speakers hier vol open kunnen en er dus geen geluidslimiet is.

Al ruim voor de entree kan je de eerste bassen van alom bekende tracks van een paar jaar terug en van nu al horen. Een lekkere binnenkomer was het nummer Demolition van Tommyknocker. Deze knalt, blijkt later, uit de speakers van area twee, genaamd: Dungeon of the Underground. Amnesys, The Wishmaster en The DJ Producer zijn enkele van de line-up die hier hun uiterste best doen om het iedereen zo goed mogelijk naar de zin te maken.

Nadat de kluisjes, die vlak na de ingang staan, zijn gepasseerd en de munten gehaald zijn, wordt het tijd om het terrein eerst verder te gaan verkennen. Aan voorzieningen zoals toiletten, barretjes en eetkraampjes geen gebrek. Vooral van de laatste is er volop te kiezen; van de standaard frietkraam en iets lekker surinaams tot aan de vitaminebar met vers fruit en zelfs een kraam waar je versgebakken pannenkoeken kon krijgen.

Wat betreft het geluid op buitenfeesten, is dat het niet overal evengoed uitkomt en zeker niet wanneer je praat over een feest met meer dan twee area's. Bij Nightmare Outdoor ligt dat toch wel even anders. Bij area's zoals Devil's Road en Deadman’s Tree waar je echt buiten staat, komt het geluid wel goed uit en hoef je in de drukte van de feestende hardcore- en terrorliefhebbers niet per se naar voren toe en dichter bij het podium te gaan staan om een goede bass te horen. Bij de Deadman's Tree area is het dan ook stevig stampen geblazen wanneer Partyraiser aan zet is, nadat Kristof en Vince hun set zijn geëindigd.

Bij Devine Sanctuary, na de mainstage de grootste area, worden ook fijne sets neergezet door artiesten zoals Weapon X, Endymion, Nosferatu en Enzyme X. En voor de liefhebbers is er ook een area waar early gedraaid wordt door dj´s als Lars, Darkraver en Panic. Weliswaar is het bij Dark Ruins, in tegenstelling tot andere area´s, over de hele dag heen wat minder druk maar Panic weet de tent toch aardig goed vol te krijgen!

Als laatste en tevens de drukste en best bezochte area natuurlijk de main; Soul Asylum. Hier komen artiesten aan bod die je praktisch en op elk hardcorefeest in de main ziet draaien; Mad Dog vs. Day-Mar en Tha Playah, Outblast en Neophyte vs. Tommyknocker. Hierbij komen de wat nieuwere en bekendere mainstream nummers aan bod, waaronder Lack of Existance en Delusion. Maar even goed draaien daar ook toppers als Prankster vs. Furyan, Na-Goyah en net als vorig jaar ook Outrage en Prolaxx; de heren die dit jaar het feest in de main geopend hebben! In ieder geval gaan er ontzettend wat feestgangers compleet uit hun dak!

Al met al was dit evenement voor veel feestgangers een ontzettend geslaagd 'openingsfeest' van alle festivals die deze zomer nog voorbij komen. Nightmare Outdoor: Till Next Year!

txt Silke Vliek
imgs Nicole van der Horst
Party Tips