Reviews + Albums
Nomade Orquestra - Nomade Orquestra

Nomade Orquestra - Nomade Orquestra

22 april 2016

Label: Far Out Recordings
Cat nr: FARO189CD
Stijl: Fusion / Jazz
Releasedatum: 22 april 2016
Oordeel: 4/5Het scoutingapparaat van Far Out Recordings heeft weer eens een prima ontdekking gedaan: Nomade Orquestra. Het gezelschap kwam in 2012 samen en staat garant voor de betere, smaakvolle spiritual en spaced-out jazz. Een fraaie cocktail van fusion elementen met hints naar Latijns Amerika. Het is muziek die met hoorbare passie vervaardigd is, maar die ook nog eens bijzonder goed in het gehoor ligt.

Ondanks de regelmatig terugkerende en soms ietwat tegenvallende gitaarlaag in de muziek, weet Nomade Orquestra in de breedte zeker te boeien. Neem nu het ‘catchy’ prijsnummer Humaitá, dat je op het puntje van je stoel zet. Ook tracks als het soepel rollende/funky Bedum en het soundtrack alike Morning Birds deugen met een hoofdletter D.

De muzikale ouput op Nomade Orquestra doet soms denken aan de energieke fusion jazz/nu-jazz formatie Honeymunch, al is die vergelijking niet helemaal spot-on. Ook een vergelijking met Menagerie (spiritual jazz project van Lanu op Tru Thoughts) is niet spot-on, maar ook zeker niet misplaatst. Een echt goed vergelijk is eigenlijk simpelweg niet te maken. Kortom, luister en oordeel zelf. Nomade Orquestra zal zeker niets ieders kopje thee zijn, maar zal de avontuurlijk ingestelde (spiritual) jazz liefhebber zeker bekoren.

Txt: Art-D-Fact

Tracklist:
01. Samurai
02. Sonhos De Tóquio
03. Bedum
04. Humaitá
05. Morning Birds
06. Vênus
07. Garuda
08. Doce Agonia
09. Dragão Do Mar
10. Fuego Polícia
11. Rádio ABC
12. A Última Que Morre
13. A Vida Vem Em Ondas

Party Tips