Reviews + Partyreports
Old Amsterdam @ WesterUnie

Old Amsterdam @ WesterUnie

04 april 2010 Vrijdag 2 april wilde ik wat anders, ditmaal geen technofeest of met vrienden naar de kroeg. Op Dance.nl stuitte ik op Old Amsterdam, een feest met Real House Classics in de Westerunie. De line-up was gevuld met dj's als Spider Willem, Per, JP, Dano en Micha B, die ik alleen ken van de tijd dat ik als klein kind ‘s nachts naar de radio luisterde. Het leek mij het perfecte feest voor mijn state of mind, lekker naar oude platen luisteren en wat van de oude house sfeer mee pakken. Een soort geschiedenisles dus.

Aangekomen in de Westerunie was Spider Willem al aardig op gang gekomen. Oude platen zoals Speedy J's Pull Over kwamen voorbij en brachten de sfeer er lekker in. Helaas was het niet al te druk, maar dat mocht de pret niet drukken. De mensen die op Old Amsterdam waren afgekomen waren partypeople die oude tijden kwamen herleven, de gemiddelde leeftijd lag dan ook ruim boven de dertig. De sfeer was er niet minder om, die zat er de hele avond goed in. Het publiek was vriendelijk en duidelijk gekomen om een ouderwets gezellige avond te hebben in de Westerunie.

Na Spider Willem nam dj Per het roer achter de draaitafels over. Waar Spider Willem de wat bekendere house classics draaide, gaf Per mij echt geschiedenisles. Platen met ouderwetse vierkwartsmaat melodieën die ondersteund werden door ouderwetse 909 hihat - clap patronen brachten het publiek in beweging. Helaas wist Per mij niet zijn gehele set te boeien, het kakte op het einde een beetje in.

Gelukkig kwam op dat moment een wisseling van de wacht. JP nam het over van Per en schroefde het tempo flink op. JP, die op vele grote podia zijn kunstje heeft vertoond, had helaas last van een wat al te enthousiaste fan die zijn held zo graag een handje wilde geven dat de naald van de plaat schoot. Gejuich en geklap als gevolg, de sfeer was dus in ieder geval nog goed.

Na JP was door het publiek op positieve wijze duidelijk gemaakt dat er nog harder gedraaid moest worden. Geen enkel probleem moet Dano, die JP overnam, gedacht hebben. Dano liet namelijk gelijk horen dat hij er zin in had. Vol overgave voerde hij het tempo op en drukte het gaspedaal vol in. Dit tot grote vreugde van de vuistzwaaiende gasten voor het podium. Na een half uurtje Dano vonden mijn vrienden het wel mooi geweest en zijn we na een prima avondje vermaak de terugtocht naar café Het Mandje begonnen.

txt Koen Lebens
Party Tips