Reviews + Singles
Onno - Bombay Palace

Onno - Bombay Palace

24 mei 2010 Label: Souvenir Music
Cat. nr: Souvenir027
Stijl: minimal / techhouse

Release: 24 mei 2010

Oordeel 4/5

Onno, ondermeer bekend van German Circle Music en 90 Watts Records, ontmoette Ali en Basti Schwarz (de Tiefschwarz broertjes) op het Amsterdam Dance Event in 2009. Direct was duidelijk dat het op muzikaal gebied klikte, deze Bombay Palace is dan ook het resultaat van een eerste samenwerking.
De eerste track begint met solide, lopende beats, aangevuld met trommeltjes en gebogen drums. Aansluitend een mystieke, galmende vocal eroverheen, die een typisch Bombay sfeertje creëert. Over het algemeen heerst er een minimal groove met geen groots uitpakkende hoogtepunten en dit maakt het geheel een degelijke track.
Track twee bevat warme, typische Daniel Sanchez deephouse beats, met uiteraard dezelfde oosterse vocal, die dit keer iets meer op de achtergrond te horen is. Erg geschikt voor op een strandfeest of vroeg in de avond in een club; een erg fijne soulvolle track.
Het derde nummer heeft een strak rollende beat. De Indiase vocal komt vrij vroeg voorbij en opvolgend een korte interval die direct weer doorpakt naar de beats. Daarna keert de vocal terug in een meer vocoder vorm en dit geeft het geheel een diepe vibe.
De vierde track op deze release is een creatie van Santé, die samen met Onno voor het eerst op dit label staat, met een remix van Chants. Een techhouse -ietwat doortrekkende- beat met af en toe een break met daarin opnieuw de Bombay sound. Deze laatste track is al met al een wat zwaardere dubvariant met een minimal doorloop.

Tracks
1. Bombay Palace
2. Bombay Palace (Daniel Sanchez 8 minute of love remix)
3. Chants
4. Chants (Santé remix)

Wieteke van Bladel
Party Tips