Reviews + Partyreports
Ontspannen het nieuwe jaar in op Poema NYE

Ontspannen het nieuwe jaar in op Poema NYE

02 januari 2010 Oud en nieuw-feesten staan bekend om de hoge prijzen en dit jaar hebben 'de Nederlanders' daar geen zin meer in. Op dat feit werd je de afgelopen week door de media regelmatig gewezen. Liever wat kleinschaliger, zonder te veel poespas en met een aangenaam prijskaartje, schreven gratis kranten als de Pers. Gelukkig hebben we de Poema nog, die een nieuwjaarsfeest organiseerde voor een redelijke prijs en met een goede line-up. Geen massa, maar een klein en gezellig feestje.

Bij aankomst stond er gelukkig geen rij, alleen een beveiliger die uiterst secuur (?) de bezoekers fouilleerde. Het was een uur of drie en de grootste horde feestvierders was al binnen. De man in het zwart -zo noem ik hem voor het gemak- wilde een tasje maar al te graag controleren en stopte zijn hand zonder te kijken erin. Hij grabbelde als een lingo-deelnemer door de tas en gaf vervolgens, zonder ook maar iets te hebben bekeken, groen licht. Dat ging makkelijk.
De tas kon vervolgens achtergelaten worden in één van de handige kluisjes die de Poema rijk is.

In de Poema was het lekker druk. Het nieuwe jaar was duidelijk op een feestelijke manier ingeluid, overal hingen kleurige ballonnen en de grond was bezaaid met confetti. Een enkeling had een ballon nog in de hand, waarschijnlijk omdat hij het oude jaar nog niet wilde loslaten. De dansvloer stond vol en bij de zitplekken was er genoeg ruimte om even onderuit te zakken. Er hing een ontspannen sfeer waarbij iedereen genoeg plek had om zijn danspasjes tot zijn recht te laten komen. Het publiek bestond vooral uit studenten, wat geen verrassing is als je bedenkt dat het in Utrecht is. Een pluspunt daarbij was dat dit publiek overwegend uit mooi uitziende mannen en vrouwen bestond, wat geen straf voor je ogen is.

Naast dat het gezellig was, was het ook zwoel en klam. En als klap op de vuurpijl was er de geurige bloesem van lichamen die mijn neus al direct bij aankomst veroverden. Gelukkig werd er goede techno gedraaid in de stijl van mo's ferry, zodat deze minder aangename aspecten op de achtergrond raakten. Toen ik arriveerde was Olene Kadar aan het draaien. Hij draaide aangename techno waar je goed op kon dansen. De hoogtepunten waren goed getimed en hij voelde het publiek goed aan. Hij wist de zaal te amuseren en iedereen had het goed naar zijn zin. Het publiek had zin om los te gaan en bij het einde van zijn set, was het wachten op Dennis Ruyer die ons verder in vervoering zou brengen.

De vervoering bleef uit. Een gedeelte van het publiek kakte na een kwartiertje in en begon een praatclubje aan de zijkant van de danszaal of gleedt af naar het zitgedeelte. Ruyer draaide muziek die goed in een huiskamerfeestje zou passen. Je kon je lekker ontspannen en meedeinen op de muziek, maar de (uitbundige) hoogtepunten tijdens de set bleven uit. Er was geen reden om keihard los te gaan, waardoor de okseltjes wat tijd kregen om te drogen. Maar dit gaf je wel de gelegenheid om een babbeltje te maken met je leuke buurman of buurvrouw en je energie op te laden voor Sandrien.

Rond een uur of zes begon Sandrien met draaien. Dit was een goede afsluiter van het nieuwjaarsfeest, waarbij iedereen zijn voetjes weer stevig ging bewegen. Het was een leuk en ontspannen feest, maar het eerste hoogtepunt van 2010 is dit feest niet geworden. Het ontsteeg het gemiddelde technofeest helaas niet. Maar moest dat dan? Het belangrijkste is dat het een gezellige avond was en iedereen zin heeft gekregen in het nieuwe jaar. En dat is gelukt!

txt Kelly Leeuwis
Party Tips