Reviews + Partyreports
Overal feest op Knalfuif

Overal feest op Knalfuif

05 januari 2010 Gewapend met pruiken, brillen en bloemen op onze billen stapten we Knalfuif binnen. De indeling van het Nieuwsjaarsfeest in de Westerunie was al net zo veelzijdig als de dresscode van vier regels lang. Voor ieder wat wils, van harde techno tot Britney Spears, en van oliebollen eten in een schommelbank tot meeblèren in de karaoke zaal.

Knalfuif is een feest tegen de vertrutting en verveling, voor leuke mensen die een avondje uit niet te serieus nemen. Met namen als Beesmunt Soundsystem en Rhino kreeg de organisatie dit prima voor elkaar. Boven bij Diep in de Westerunie lekker in de feeststemming komen met housy remixen van bekende nummers, vervolgens naar het Transformatorhuis bij Rekorder voor het echte werk met Olene Kadar, Secret Cinema en Wouter de Moor. Het was een vrij groot feest, maar het was fijn dat het feest verdeeld was over de Westerunie, de Westerliefde, het Westergasterras en het Transformatorhuis. Hierdoor was het overal precies gezellig druk.

Toch denk ik dat dit een feest is waar de grote namen er niet zo heel veel toe deden. Het gezellige sfeertje is wat dit feest gemaakt heeft. Het was inderdaad een avond waarbij je jezelf niet te serieus moest nemen, als je het maar lekker naar je zin hebt. En zo dacht het publiek gehuld in gekke pruiken en andere kostuums er ook over. De organisatie wilde dat iedereen met goede herinneringen naar huis zou gaan. Nou zijn mijn herinneringen een béétje vaag, maar goed zijn ze zeker!

txt Fleur Reuser
img Geoffrey Klein
Party Tips