Reviews + Partyreports
Pacha breidt uit in Amsterdam

Pacha breidt uit in Amsterdam

22 mei 2012 De meest bekende discotheek van Ibiza met het minstens net zo in het oog springende logo, is al jaren niet meer weg te denken uit de internationale housescene. Vanuit dat oogpunt is het ook niet zo gek dat de merchandise al decennialang hoogtij voert. Maar toch is het in 2012 pas tijd voor een volgende stap en noteren we Amsterdam als locatie voor het eerste Pacha Festival ter wereld.

Op het Java-eiland, schuin gelegen achter het Centraal Station en tegen het IJ aan, is het op zaterdag 19 mei rond de klok van 13 uur al een drukte van jewelste. De weergoden hebben goed hun best gedaan, want het voorjaarszonnetje laat zich gretig zien. Op de brug naar het Java-eiland dan al vroeg genieten geblazen van een betoverend uitzicht. Eigenlijk is het Ibiza in het klein, wat zich hier in de horizon aftekent.

Naast de locatie en het weer is uiteraard de line-up een criterium om een festival een (dikke) voldoende te geven. De namen die op de vier verschillende podia staan liegen er echter niet om, beter nog, ze zijn door de jaren heen vergroeid met Pacha.
Te denken valt aan de beste live act uit Zuid-Afrika, Goldfish, Neerlands trots Sander Kleinenberg, Pete Tong die zelfs zijn eigen podium host, de Fransman Bob Sinclar die talloze hits op zijn naam heeft, minimal-held Luciano, de Amerikaanse virtuoos en immer energieke Stacey Pullen, Carl Craig met zijn stevige beats en last, but not least, Sunnery James en Ryan Marciano die toch stiekem ook al jarenlang niet meer weg te denken zijn van het eiland der eilanden als het gaat om housemuziek.

Door de diversiteit aan deejays en muziek is er bij het festival een publiek van jong tot oud te vinden. Dansliefhebbers die al de nodige trips naar Ibiza hebben gemaakt staan hier zij aan zij met jonge excentriekelingen die net hun eerste reis naar het party-eiland hebben geboekt of er simpelweg wel graag heen willen, maar waar een festival als dit een goed alternatief voor is.

En dat moet je het merk Pacha, want dat kun je inmiddels met recht zeggen, wel nageven. Want aan branding en marketing maken ze massa’s mensen helemaal Pacha minded! Leef je uit, houd je niet in, wees jezelf en ontmoet andere extravagante mensen die wit, geel, zwart of wat dan ook zijn. Dit is de wijze leer van Pacha en de volgelingen zijn al zo lang men zich kan herinneren niet meer te tellen...

Tot slot... een Pacha Festival is niet compleet zonder de nodige opsmuk en dit bedoel ik dan in de goede zin van het woord. Denk aan grootse decors, intieme tenten met een huiskamersfeer, een rondvarende boot met een kleine discozaal, ronddraaiende podia, go go danseressen én dansers, kleine barretjes met Spaanse likeurs, cocktails of andere nieuwe drankjes, een hippiemarkt en natuurlijk, hoe kan het ook anders, werkelijk overal de twee kersjes die zo aan het Pacha-merk verbonden zijn geraakt.

Op een dag als deze, waarop iedereen het naar zijn zin lijkt te hebben en het einde van het festival met een noodgang nadert, rijst de vraag: waarom zijn ze toch niet eerder met het idee gekomen om een Pacha Festival te organiseren?
Hoe dan ook, blij en trots zijn we wel met het feit dat Amsterdam het toneel is voor de allereerste editie ooit. Die kunnen we dan toch maar mooi in de geschiedenisboeken schrijven!

Fabienne Robben
Party Tips