Reviews + Singles
Pillow Talk - Lullaby

Pillow Talk - Lullaby

12 september 2013

Label: Wolf + Lamb
Cat nr: WLM31
Stijl: synthpop /  indie dance

Release: 9 september 2013

Oordeel: 4/5Prachtige release van Pillow Talk, het trio uit San Francisco dat de laatste jaren zo'n indruk maakt met hun fusie van (vaak) live gespeelde soul, R&B en disco met hedendaagse deephouse. Met deze single gaan de heren weer een stapje verder; Lullaby is een beeldschoon, melancholieke trip naar 80's synthpop, terwjil een drijvende housegroove de boel lekker op gang houdt.

B-kant We All Have Rhythm is van hetzelfde laken een pak. Dromerige akkoorden en een fijn bleepy melodietje vormen een lief synthpop-liedje, zoals de vocalen al aangeven een echt meezingertje. Niet zo'n aangrijpende track als Lullaby, maar zeker een nummer dat het goed doet in online luistersetjes.

En dan is er nog de onofficiële release van Can't It Be Simple, een track die puur drijft op soul en hiphop -een typisch Pillow Talk-uitspatting, ver van de dance verwijderd, maar wel een stijl die ze vaak in sets eren. Interessante tip voor de liefhebber: Pillow Talk is onderdeel van Crew Love, een collab waar ook Soul Clap en Wolf + Lamb in samenkomen. Via hun site kun je hier onderdeel van worden en voor negen dollar per maand alle releases van deze acts en labels gratis downloaden. Goeie deal!

Nico van der Plas

Tracks
1. Lullaby
2. We All Have Rhythm

Party Tips