Reviews + Partyreports
Pollerwiesen heeft wat goddelijks

Pollerwiesen heeft wat goddelijks

25 september 2012 Opstaan, naar buiten kijken en zien dat het pijpenstelen regent. Op zich niets mis mee, je geniet van een luilekkerdagje op de sofa. Maar niet als je een ticket hebt voor Pollerwiesen Boot. Je weet dat het elk jaar opnieuw een groot feest is geweest, maar de regen doet je twijfelen: ‘8 uur lang op een boot, 16 graden, wind en regen’. Na twee uurtjes rijden sta je dan toch aan de oever van de Rijn, naast een overvolle boot. En wat dan?

Het mag dan wel cliché klinken, maar waar het een halfuur eerder nog regende en waaide, schijnt de zon plots en wordt de vestiaire overstelpt met skijassen en wollen truien. Het onverhoopte gebeurt dan toch en Pollerwiesen kan er alweer een lap op geven. Er zijn weinig feestjes die kunnen tippen aan het exclusieve gehalte van een Boot Party, en van de feestende Duitsers natuurlijk.

Goed begonnen is half gewonnen dus, en ook de line-up mag gezien worden. Dorian Paic is de man die de boel mag opwarmen, als dat nog nodig mocht zijn! Hij weet met techhouse klassiekers en hier en daar een jazzy plaat de boot meteen aan het dansen te krijgen. Het luidkeelse geroep wanneer het schip onder bruggen vaart geeft ook telkens weer een stoot van adrenaline bij de feestende massa.

Wanneer Dorian Paic, dj uit Frankfurt, een versnelling hoger schakelt weten we dat Marco Carola eraan staat te komen. De Italiaanse superster beleeft het feest op zijn geheel eigen manier; niet te uitbundig, zonnebrilletje op zolang het kan en één voor één prachtige mixen afleverend.
Over een vijf-uur durende tracklist beschikken we nog niet, maar het moet gezegd zijnde dat Marco Carola nooit gaat vervelen. Die heavy basslines die door je lichaam bonken, de breaks en climaxen waarvan automatisch je handen de lucht in gaan, dat zijn de momenten die je op een Pollerwiesen party beleeft en wilt beleven.

De wind steekt op en de lichtjes van Keulen gaan aan. De Pollerwiesen Boot is terug van een muzikale reis vol feestelijk genot. Jammer genoeg de laatste party van een geslaagd Pollerwiesen seizoen, we zien ‘Die Pollerwiesenfreunde’ volgend jaar graag terug!

Check hier de foto's van de laatste Pollerwiesen dit seizoen.

Kwinten Lambrecht
Party Tips