Reviews + Partyreports
Q-base, the Raveolution

Q-base, the Raveolution

13 september 2011 Zaterdag 10 september trok hardere stijlen liefhebbend Nederland massaal de grens over naar het Duitse Airport Weeze. De plek waar een keiharde Raveolution plaatsvond. Maar liefst veertien uur lang werd er volhard gestreden. Een gruwelijke locatie en grof muzikaal geweld, de twee hoofdelementen die zorgden voor een onvergetelijke Q-base.

Lopend door de grote gouden poort belandt het publiek in een wereld die Q-dance elk jaar nieuw leven inblaast. Een verlaten legerbasis waar bunkers op hun grondvesten trillen door snoeihard geluid en waar een dampende, keihard stampende mensenmassa feit is. Airport Weeze: de perfecte plek om veertien uur lang keihard te raven, het domein van Q-Base - The Raveolution.

Q-base telt negen verschillende area’s: de Andere Koek, Footworxx, Hit ’n Run, Hardcore Italia, de Hangar, Open Air, PRSPCT, Qlub Underground en de Tillt! Vs. A² Records area. Het terrein is zo groot dat ‘even een rondje doen’ al snel een ontdekkingsreis wordt. Zelfs een dixiebezoekje is één groot avontuur: de plassen modder geven jouw schoenen met liefde een kleine tsunami cadeau, special effects gegarandeerd, zowel van binnen als van buiten. Rave-outfitje aan en gààn!

De gebeden zijn verhoord, bij binnenkomst in de Hangar schieten vele benen in standje vol gas. Oorzaak? Josh & Wesz. Deze mannen staan keihard te knallen achter de decks, gruwelijke tracks en een dikke dosis energie worden eigenhandig de Hangar in gepompt. Met deze set als warming-up, wordt het feest voortgezet bij de Open Air.De Noisecontrollers en Wildstylez rocken als trio de stage, een fijne combinatie waarbij de typische Digital Age sound het publiek in wordt geblazen. Tegelijkertijd schieten de Psyko Punkz de Hangar vol met heftig beukmateriaal, waar Ran-D vervolgens vrolijk mee doorgaat. Inmiddels al denkend aan het aflopende feest, moeten de laatste uurtjes zo goed mogelijk worden benut. Na een kort stukje Crypsis, nemen de blonde lokken van Korsakoff de Open Air over voor een flinke dosis hardcore. To tha bone gaat het hier niet echt, waarop snel een alternatief wordt gevonden. Oplossing: Gigantisch hard raggen op de rauwe muziekstroom die B-Front de Hangar in knalt. Deze man sluit Q-base af met grof, maar heerlijk geweld. Benen worden bijna letterlijk onder lichamen vandaan gestampt, ravers steken al hun energie in de laatste beats die dit gruwelijke feest tot een einde brengen.Met benen als vaatdoeken wordt de terugreis ingezet. Onderweg schijnen liefdeskoppels toch iets vatbaarder te zijn voor de gevolgen van urenlang raven, de grasheuvels liggen bezaaid met slapende stelletjes. Dit keer brengt de grote gouden poort de mensen terug naar de realiteit, het is over. Het festivalseizoen is voorbij, veertien hele uren zijn keihard volgeraved om deze festivalzomer in stijl af te sluiten. Tijdens de uittocht worden de Raveolution krantjes uitgedeeld. Krantjes die je eigenlijk zou moeten koesteren, momenten van puur geluk en genot worden gevangen in tekst en beeld. Jammer genoeg ziet niet iedereen dit in, waardoor een papieren zee zich steeds verder uitbreidt over de grond. Rustig neemt iedereen afscheid en brengen ze hun herinneringen mee terug over de grens. Met liefde hebben we keihard gestreden voor de Raveolution. En ook al voelen we deze gruwelijke editie nog in onze benen, we kijken al uit naar volgend jaar!

txt Marlon Schuurman
imgs Martijn Visser, Stampgasten.nl
Party Tips