Reviews + Partyreports
Qlimax 2011: het kloppend hart van de experiment dome

Qlimax 2011: het kloppend hart van de experiment dome

29 november 2011 Dit jaar geen sneeuw, de koude wind blaast ons door Gelredome’s deuren. Ongelooflijk bizar hoeveel mensen hier elk jaar weer compleet uit hun dak gaan. De stage is verplaatst naar zijn oude plek en Stana verwelkomt ons vanuit de kleine opening in het gigantische witte doek. Het begin van Qlimax 2011, zo hard als stana los gaat, verlangen wij naar opnieuw een gruwelijke nacht.

Om 23:00 is het eindelijk zover, het is helemaal donker, Qlimax verschijnt in beeld, je hoort onrust en fluitend enthousiasme. Q-dance telt af met 60 seconden, iedereen doet hardop mee, de teller staat op 0 en we kijken aandachtig naar de onthulling van de stage. Er verschijnt een gigantisch Qlimax teken met grote boog eromheen, je ziet een gruwelijke constructie en het vuurwerk straalt je tegemoet. We zijn beland in de experiment dome, waar Qlimax´ hart en dat van vele anderen steeds sneller en harder zal kloppen.

Coone
Als Coone The Groove erin gooit, stampt iedereen er zo blij als een kind op los. Voor we het weten staan ineens The Opposites op het podium om samen twee vette mixes van Licht Uit en Dom, Lomp & Famous te knallen. Hele vette intro-set! Coone laat ons nog even genieten van Promises en sluit af met Sicknight: zéker dat we een gruwelijke nacht tegemoet gaan.

Headhunterz, Zany & The Pitcher
Natuurlijk ramt Headhunterz er ook weer een hele dikke set in. Calling, Tonight, On The Go en zoveel meer fijns pompt voluit door de speakers, stilstaan mag niet, gaan! Tijdens de overname van Zany en The Pitcher krijgen we heel even rust, wel gepaard met een héle vette intro, om kippenvel te krijgen. Trapped In This World, gemixt met vette dub, om vervolgens te openen met Zany’s Lighters remix. Weer een dikke vette set en je mond valt spontaan open als je alle armen heen en weer ziet gaan tijdens De Grote Dikke Basplaat.

Noisecontrollers, Zatox en Ran-D
De Noisecontrollers openen met Million Miles away, gaan door met Escape en A Different Story, met daarna het nummer dat we nog van Thrillogy kennen: de vocal edit van Unite.Wat een heerlijke track! Keihard meezingen met Lose My Mind en na veel nieuws met gerust hart afscheid nemen, tijd voor Zatox! Groen vuurwerk, een hele dikke set, stampen! Cosmik is om te kwijlen en tijdens de BPM Track proberen we onze snelheid nog even uit. Wachtend op Ran-D, hopen we stiekem nog op een surprise act van B-Front, jammer genoeg stond hij deze nacht vanaf de zijlijn mee te kijken.

Gunz For Hire, The Prophet
Tijdens Gunz For Hire komen de gruwelijke maskers weer uit de kast, een hele lading eigen tracks en als laatste volgas op De Weg Kwijt. De snelheid staat aan het einde van de set zo hoog dat The Prophet een stuk rustiger zijn set opent, best jammer. Op het einde wordt dit wel dik goedgemaakt met een hele vette Wake Up! Remix. We krijgen de Qlimax outro en mogen alweer afscheid nemen van deze hele fijne nacht, voldaan zijn we klaar om naar huis te gaan, maar eerst nog een allerlaatste track: We beuken beats alsof het niets is, dit is de basis, stamp die air uit die Nikes. Neophyte Records, m’n gabbers, je kent ze, Ze willen hardcore, geef wat ze wensen. Mix om te pesten, zorg dat ze wijzen en zeggen ‘dat is de beste’, De nummer één spot is bevestigd, Geef mij een mic en een drummachine en ik pomp je vol adrenaline!

Txt Marlon Schuurman
Party Tips