Reviews + Partyreports
Radio Slave in Simplon

Radio Slave in Simplon

19 april 2010 Een aswolk boven Europa verpest bijna het avondje dansen in Simplon. Doordat er geen vliegtuig van Frankrijk naar Nederland kan komen heeft Radio Slave zich er al bijna bij neergelegd. Dat wordt geen setje draaien in Groningen. Maar gelukkig is daar de oplossing voor het luxeprobleem: Radio Slave komt gewoon met de trein. Na een ritje met de Thalys staat hij hier achter de draaitafel. Voor een halfvolle zaal in Simplon.

Er is vanavond tweehonderdvijftig man terwijl er normaal zo’n zeshonderd in de grote zaal passen. Meestal is de grote zaal, die eigenlijk best klein is, vol met technoliefhebbers die uit hun dak gaan. Vanavond zijn er overigens ook technoliefhebbers, maar niet zoveel. Radio Slave is niet zo bekend in Groningen waardoor de standaardhoge opkomst wegblijft. Bij de meeste technodj’s is de zaal namelijk altijd uitverkocht.

Vanavond is het niet uitverkocht en dat was eerlijk gezegd ook wel eens lekker. Geen zwetende lijven tegen elkaar aan, op een paar stelletjes na, maar lekker de ruimte om te dansen. Daar maken veel mensen dan ook dankbaar gebruik van door heftig heen en weer te springen en te zwaaien met hun armen. Zo kan het natuurlijk ook. Radio Slave draait leuk en mixt er af en toe een paar verrassende bekende tracks doorheen. Maar vanavond is niet zoals andere avonden. De sfeer is over het algemeen rustig en gemoedelijk. Alle aanwezigen verplaatsen zich naar voren om zo met zijn allen voor de draaitafel terecht te komen. En zo staan we daar als een eenheid op en neer te bewegen.

Toch weet ik niet of Radio Slave het wel een geslaagde avond vindt. Daar staat hij dan, na al die moeite met de trein voor een halfvolle zaal die later ook nog eens een beetje leegloopt. Het is niet zijn beste avond. Hij probeert er desalniettemin toch nog wat van te maken. Ookal staat hij niet zo actief achter de draaitafel en is de zaal niet zo vol als hij misschien gewend is, hij laat ons niet vallen. Geen keiharde technobeat, ook geen dromerige zweeftechno, maar precies ertussenin.

Twee uur lang vermaakt hij ons goed met een heerlijk setje. Na die twee uur is hij klaar, zijn taak zit erop en hij geeft de draaitafel door aan Rauwkost, die hem waardig opvolgen. Rauwkost brengt wat meer de beuk erin waardoor de dansvloer loskomt. Ze krijgen maar een uurtje de tijd om zichzelf te laten horen want de volgende dj staat alweer klaar. Dj Harde Baas, de lokale techno dj van Groningen is inmiddels bij iedereen bekend. Hij slaat in als een bom met verrassende nieuwe beats. Ondertussen loopt er een man met een zonnebril en capuchon op naar de uitgang van Simplon. Zijn hoofd hangt een beetje naar beneden en hij schenkt geen aandacht aan de aanwezigen. Radio Slave zit er weer op.


txt Marjet Sorgdrager
img APE Archief
Party Tips