Reviews + Albums
Richie Hawtin - From My Mind To Yours

Richie Hawtin - From My Mind To Yours

11 december 2015

Label: Plus 8
Cat nr: PLUS825
Stijl: Techno
Releasedatum: 11 december 2015
Oordeel: 4/5Wanneer een pioneer als Hawtin een nieuw album uitbrengt, zijn de verwachtingen altijd hoog gespannen. Zijn experimentele manier van werken is in het verleden van grote invloed geweest op elektronische muziek, bijvoorbeeld op de sound uit Detroit.

Dit gevoel wilde Richie Hawtin terugbrengen op het 25-jarig jubileum van zijn eerste eigen label, Plus 8 Records. “Het feestje kon op verschillende manieren worden gevierd,” aldus Hawtin in zijn persverklaring. “Om de visie van Plus 8 in leven te houden, hebben we ervoor gekozen om nieuwe forward-thinking muziek uit te brengen. Dit was namelijk ook de reden waarom we het label in de eerste plaats zijn begonnen.”

Met decennia aan ervaring en tientallen releases op zijn conto verwacht je met dergelijke uitspraken dat Hawtin ook daadwerkelijk vernieuwend werk uitbrengt. Onder zowel oude als nieuwe aliassen (F.U.S.E., Plastikman, 80xx en R.H.X.) worden er krachtige tracks aangeleverd, maar het gaat te ver om het album forward-thinking te noemen.

Dit doet echter niet af aan de kwaliteit en variatie van de muziek, die Hawtiaans hoog ligt. Bijvoorbeeld een beukplaat als Systematic combineren met de sferische synths van Xtension laat zien dat de eredoctor in muziektechnologie nog steeds durft. Maar belofte maakt schuld Richie, dus de volgende keer verwachten we ook daadwerkelijke vernieuwing. Of is dat meer iets voor de nieuwe generatie producers?

Txt: Stef Snakkers

Tracklist:
1. Richie Hawtin - No Way Back
2. Childsplay - Stretching
3. Plastikman - Cirkus
4. 80xx - Creepr
5. F.U.S.E. - Them
6. Plastikman - Purrkusiv
7. Plastikman - Gymnastiks
8. R.H.X. - EXcusion
9. F.U.S.E. - Close
10. Robotman - Simple Simon
11. 80xx - Grindr
12. Circuit Breaker - Systematic
13. Plastikman - Akrobatix
14. 80xx - Creatur
15. F.U.S.E. vs. Plastikman - EXpanded
16. R.H.X. - Xtension

Party Tips