Reviews + Singles
Roger Martinez - Eschaton EP

Roger Martinez - Eschaton EP

14 februari 2013 Label: Gem Records
Cat nr: GEM025
Stijl: techhouse / progressive

Release: 11 februari 2013

Oordeel: 3/5Opgelet, opkomende naam in de vaderlandse techno, Roger Martinez. Alweer een tijdje de lieveling op Gem Records, het welbekende label van Jeroen Verhey aka Secret Cinema, en inmiddels ook steeds vaker opduikend op de betere technofeestjes bij jou in de buurt. Vorig jaar leverde hij al een flinke kraker met Die Magische Tijd, nu keert de Tilburger terug met deze Eschaton EP.

Openingstrack is Kracht, een titel die de lading wel dekt. Niet zozeer letterlijk, daarvoor heeft Martinez' productie net teveel een techy geluid, maar de energie die hier vanaf komt is aanstekelijk. Niet te stoppen techhouse van de stevige soort, eigenlijk precies zoals we dat graag horen bij het Rotterdamse label.

<iframe width="100%" height="450" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Fplaylists%2F3584442"></iframe>

De Machtige Trip is in feite een vervolg op die clubhit van vorig jaar, een stuk lichter dan Kracht, melodieuzer en hierdoor ook een meer emotionele track. Nog steeds wel een groots geluid, waardoor het totaal een fijne progressive feel krijgt. Niets mis mee, Martinez toont zich met deze track een veelzijdig en ook ambitieuze producer.

Titeltrack Eschaton verenigt eigenlijk beide voorgaande tracks, met ietwat duistere effecten en melodie, uitkomend op een wat spookachtig sfeertje waar de groove verder wel goed overeind blijft. Een fijn setje tracks voor de dansvloer, Roger Martinez lijkt steeds meer zijn draai te vinden.

Nico van der Plas

Tracks
1. Kracht
2. De Machtige Trip
3. Eschaton

Party Tips