Reviews + Singles
Roger Sanchez feat. GTO  - Troubleman

Roger Sanchez feat. GTO - Troubleman

22 mei 2013

Label: Stealth Records
Cat nr: STEALTH143
Stijl: house

Release: 20 mei 2013

Oordeel: 4/5Hij was een ietwat verloren gewaande dj-grootheid. De laatste jaren vernamen we weinig van Roger Sanchez behalve verhalen over belastingfraude en het ineenvallen van zijn (in Nederland gevestigde) Stealth Records. Maar platen bleven uitkomen en zie daar, ook de S-man komt nu met nieuwe muziek, een voorproefje van zijn binnenkort te verschijnen album Roots.

Zoals die titel al aangeeft gaat de Amerikaanse dj hiermee terug naar de pure house. Een opvallende keuze nu zijn thuisland wordt overspoeld door een nieuw, door electro gedomineerd housegeluid (EDM!), maar Roger Sanchez blijft liever trouw aan het geluid waarmee hij vanaf begin jaren 90 een reputatie als superster-dj heeft opgebouwd.

 


Het viel de laatste tijd al te horen op zijn Release Yourself-mixalbums, tijd voor een wat meer oldschool housegeluid. Voor deze single, Troubleman (what's in a name, Roger?), werkte hij niet voor niets samen met twee oude bekenden: GTO, die in 2005 al de vocalen deed op Sanchez' hit Turn On The Music, en Chicago's househeld in barre tijden DJ Sneak achter de knoppen.

Resultaat is een energieke housetrack met soulvolle sound die rechtstreeks uit de 90's had kunnen komen. Catchy aan de ene kant, ideaal om hard op te gaan in obscure housekelders. Let ook op die DJ Sneak remix, de man blijft maar die karakteristieke, maar nog altijd moddervette house sound pushen. Erg benieuwd naar de rest van Sanchez' album -terug naar de Roots!

Nico van der Plas

Tracks
1. Troubleman
2. Troubleman (DJ Sneak remix)

Party Tips