Reviews + Partyreports
Roger Sanchez still has it

Roger Sanchez still has it

22 oktober 2010 De beste man uit Queens is dan misschien al wel 43 jaar oud en zou langzaam maar zeker aan zijn pensioen kunnen denken, maar van plan lijkt hij dat allerminst! Op de tweede dag van het Amsterdam Dance Event rockte hij de pannen van het dak in een dampende Escape. Al mogen we andere grote namen van deze avond, die eveneens het label Stealth Records vertegenwoordigen, niet vergeten!

Stealth wordt gerund door Roger Sanchez himself en dat hij dit niet onfortuinlijk doet, blijkt wel uit het feit dat de Escape op donderdagavond het toneel was voor tal van opkomende talenten én gevestigde deejays. Denk maar aan Kaskade, Kid Massive, Baggi Begovic, Jesse Voorn en Gabriel & Castellon. Vooral Jesse Voorn bewees zijn krachten maar weer eens. In 2006 werd hij al uitgeroepen tot grootste talent in Nederland en in de jaren die volgden werkte hij samen met vele interessante collega’s uit het vak die hem nog meer inspireerden om cross over muziek te gaan maken.

Don Diablo, Kevin Saunderson, Mylo, Futureshock, Stanton Warriors en Derrick May hebben Jesse opgetild door een niveau waar je ‘u’ tegen mag zeggen. Met een juiste, innoverende mix aan house, electro en techno weet hij daarom vandaag de dag een breed publiek te raken, in de goede zin van het woord welteverstaan! Want werkelijk iedereen raakte door Jesse helemaal in een uitbundige dansstemming en dát moet je hebben in een club als de Escape!

Om nog maar niet te spreken over de meester van latin house en uplifting beats, that’s right, Roger Sanchez! Zodra hij plaatsnam achter de deejay booth wordt het smullen geblazen. Als geen ander weet Roger een dancenummer zo op te bouwen, dat hij langzaam naar een climax toewerkt die onder luid gejuich wordt ontvangen. Met de vocals op de juiste momenten en korte stiltes waarna weer flink de “true house sound” wordt ingezet, wil je Roger het liefste elke week in je club hebben staan…

De sfeer lijkt dan ook een beetje op die van een festival met een likje Amnesia; de residency van Roger op party-eiland Ibiza. Dat laatste is mede de danken aan de schaars, maar charmant geklede danseressen die de podiumblokken betreden en zowat alle aanwezige mannen in vervoering brengen… Een uitverkochte Escape geniet kortom met volle teugen van de man die we weer graag snel terug zien komen in ons land. Al is het alleen maar om zijn recente Nirvana-bootleg nog eens ten gehore te brengen!

txt & imgs Fabienne Robben
Party Tips