Reviews + Singles
Ry & Frank Wiedemann - Howling

Ry & Frank Wiedemann - Howling

25 juli 2012 Label: Innervisions
Cat nr: IV39
Stijl: deephouse / indiepop

Release: 25 juli 2012

Oordeel: 4/5De hype rond Innervisions is achter de rug, maar nog altijd zorgen Âme, Dixon en Henrik Schwarz geregeld voor bijzondere avonden. Wat dat betreft blijven de heren belangrijke smaakmakers in het deephouse-genre, vooral de dj-sets van labelbaas Dixon gelden hierbij als toonaangevende sessies, waar vaak tracks voorbij komen die een half jaar later plots de clubs domineren.

En zo komen we op Howling, een collab tussen Frank Wiedemann (de producerende helft van Âme) en Amerikaans singer-songwriter Ry Cumming. Een beeldschone housetrack, die begin dit jaar al opviel tijdens de beruchte Boiler Room set van Dixon, waarbij subtiele melodieën en ijle geluidseffecten een mooi contrast vormen met de gevoelige vocalen van Cumming.

Geleverd in een semi-akoestische versie, maar dansvloerfähig dankzij een aanstekelijke Âme remix. Net als de vorige release op Innervisions (het betoverende Lost In A Moment van Matthew Dekay en Lee Burridge) zal ook deze release wat golven gaan veroorzaken, een duidelijk signaal dat Innervisons ook als label nog altijd ter zake doet. Al doen ze dat op eigen wijze. Niet teveel uitbrengen, lijkt het devies, maar zorgvuldig uitgekozen tracks bewaren voor het juiste moment -de hype lijkt geen vat op ze te hebben gekregen.

Op basis van B-kant Watched You Run, een ingetogen pianotrack met spaarzame elektronica, lijkt deze collab bovendien een mooie nieuwe fase in de carrière van Frank Wiedemann in te luiden. Er worden dus ook nieuwe stappen gemaakt, in dit geval door één helft van Âme, waar ook hier voorzichtige pasjes de voorkeur krijgen boven hard rennen. Ja, ze weten de rust soms wel heel letterlijk te bewaren, daar bij Innervisions, maar in deze trendgevoelige tijden is dat misschien wel het grootste goed.

Nico van der Plas

Tracks
1. Howling
2. Watched You Run
3. Howling (Âme remix)

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/8kVCv1_q1Jg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Party Tips