Reviews + Singles
S-Man - Dangerous Thoughts

S-Man - Dangerous Thoughts

29 april 2014

Label: UNDR THE RADR
Cat nr: UTR001
Stijl: house

Release: 28 april 2014

Oordeel: 2/5Hij is er nog hoor! Roger Sanchez wilde de laatste jaren weliswaar geregeld uit beeld verdwijnen, ondertussen brengt hij nog altijd zijn jaarlijkse Release Yourself-mixalbums uit en is hij op allerlei feestjes achter de decks te vinden. Vorig jaar kondigde hij met een single zelfs een nieuw album aan, dat kwam er niet van. Wordt deze release dan wel de opmaat naar een heuse comeback van de Amerikaanse dj?

Sanchez lijkt er in ieder geval serieus werk van te maken. Voor Dangerous Thoughts haalde hij zijn oude pseudoniem S-Man weer uit de kast, de track zelf is de eerste release op zijn nieuwe label UNDR THE RADR. De focus ligt hierbij op de club, dat is wel duidelijk. De New Yorker is niet, zoals veel van zijn collega's, overgestapt op een grootse EDM sound, maar duikt ook niet al teveel de diepte in. Dangerous Thoughts is gewoon simpele jacking house, met wilde bleeps en percussie, koele vocals en een catchy drop. Amerikaanse house zoals we dat ooit leerden kennen, laat dat maar aan de S-Man over.

En dan zijn er nog remixen. Een Dub Mix van Sanchez zelf, plus versies van duo Amine Edge & DANCE, die er met staccato synthlijnen en vocal snippets een typische 90's track van maken, en de Nederlandse producer Man Without A Clue, die vooral de groove centraal stelt. Echt indruk maakt het allemaal niet, wat dat betreft was het vorig jaar verschenen Troubleman een veel lekkerder hernieuwde kennismaking met Roger Sanchez. Misschien dat er dit jaar nog wat meer en betere dingen gaan verschijnen. We houden je op de hoogte, om te beginnen met een interview met Roger Sanchez, binnenkort op Dance.nl.

Nico van der Plas

Tracks
1. Dangerous Thoughts
2. Dangerous Thoughts (Dub Mix)
3. Dangerous Thoughts (Amine Edge & DANCE remix)
4. Dangerous Thoughts (Man Without A Clue remix)

Party Tips