Reviews + Partyreports
Scantraxx SWAT 2011 inluiden in het Rotterdamse Outland!

Scantraxx SWAT 2011 inluiden in het Rotterdamse Outland!

15 maart 2011 Afgelopen zaterdag stond menig hardstylefan in de rij om stamptempel Outland in Rotterdam te betreden. Deze avond en nacht stonden in het teken van de allereerste, gloednieuwe Scantraxx SWAT tour van 2011. ’S Werelds grootste hardstyle label trok hiervoor haar allerbeste artiesten uit de kast, waardoor er een hele lading dikke sets de zaal in werd geknald.

De line-up van deze avond is goed gevuld met een scala aan grote en bekende namen binnen de hardstyle scene. Als oprichter van Scantraxx vond uiteraard The prophet, oftewel Dov Elkabas, zijn plekje achter de decks. Als één van de hardstylegoeroe’s van Nederland draaide hij er lekker op los met een lach van oor tot oor, mocht je dit even willen controleren klik dan even hier, want daar is zijn hele set terug te zien.

Wasted Penguinz & Bioweapon
Het Zweedse Wasted Penguinz duo geeft het startschot van deze avond, waarschijnlijk voor veel bezoekers een interessante introductie. Deze twee mannen vonden vorig jaar hun plekje bij Scantraxx, maar zijn nog niet heel vaak te bewonderen geweest in het mooie Nederland. Na deze set worden de draaitafels overdragen aan een ander interessant, dit keer Australisch duo: Bioweapon. Er wordt een prima set neergezet, maar wat vooral heel erg fascineert is de ongelooflijke dosis energie die het duo uitstraalt, dit wordt keihard de ruimte ingeknald. Je kan er met open mond naar staan kijken. Veel eigen nummers, inclusief eigen D-Block & S-te-Fan – Part Of The Hard remix.

Wildstylez, Second Identity: live, Ran-D
Na Bioweapon betreedt Joram Metekohy het podium, Wildstylez is aan de macht. In de naam van fijne hardstyle, gruwelijke beats en kippenvelmomentjes, maken we kennis met de typische Digital Age sound. Drunk as Fuck (Fuck You 2 Bitch) van de Psyko Punkz ramt er hier ook lekker op los. Hierna is het tijd voor de eerste live-set van de avond, Second Identity(A-lusion & Scope DJ). Speciaal voor deze set zijn deze mannen afgedaald naar een andere dj booth, dichter bij de mensen, voor een nog intensere beleving. De nacht verloopt goed, er komen lekkere sets voorbij, het publiek, maar ook Ran-D knalt er niet veel later stevig op los.

Frontliner: live, Alpha², The Masochist
Bij deze wil ik in volle overtuiging laten weten dat Frontliner toch zeker de held van de avond is. Wat zet deze man een ongelooflijk gruwelijke live-set neer! De hele set keihard los, zonder genade wordt er een hele portie geweld de zaal in gepompt. Er komt een nieuwe edit of remix van The First Cut voorbij, maar ook Warphole, Spacer en Scantraxx Rootz worden met ons gedeeld. Beste meneer Frontliner, bij deze maak ik een buiging, gruwelijk! De grote, dampende massa hardstylefanaten blijft in volledige toewijding op en neer gaan, waarbij er plaats wordt gemaakt voor de Alpha². Hierbij komen zo’n beetje alle nummers van het Alpha² Records album voorbij. Na dit duo breekt de tijd van Masochist aan met eerst een aantal welbekende hardcore nummers, de zaal begint leeg te lopen. Gedurende de set wordt het tempo nog eens flink omhoog geschoten, de overgebleven diehards raggen hun laatste energie eruit waarna het tijd is om weer rustig naar huis te gaan. We mogen uitgebreid bijkomen van een nacht flink stampen, onze dierbare voeten hebben rust verdiend.

Txt Marlon Schuurman
Imgs Michel van Rossum / Scantraxx Recordz, Fear.fm
Party Tips