Reviews + Singles
Secret Cinema & Max D-Loved - Martina

Secret Cinema & Max D-Loved - Martina

12 augustus 2014

Label: Gem Records
Cat nr: GEM035
Stijl: techhouse / techno

Release: 11 augustus 2014

Oordeel: 3,5/5Tweede release van gelegenheidsduo Secret Cinema, uw allen bekend, en Spaans producer Max D-Loved. En Martina zou zomaar uit kunnen groeien tot aardige clubhit, zachter en melodieuzer dan het zware technowerk dat Secret Cinema weleens aflevert, maar catchy genoeg om boven de standaard clubby techhouse uit te stijgen.

Krijg je in het origineel vooral een energiekick van (ongetwijfeld) Secret Cinema's pompende ritmes, in de remix van Jamie Stevens wordt Martina vooral een plaatje voor het hoofd, een beetje progressive oude stijl, groots en dromerig. Berlijner Frank Müller aka Beroshima levert vervolgens een versie af die juist de diepe technokant van de track opzoekt, warm en melodieus, maar met klassieke techno kicks en percussie als basis. De mooiste track op deze EP als je het mij vraagt.

Daar verandert ook de energieke, juist meer naar industriële techno verwijzende remix van Subjects niets aan, het totaalplaatje biedt in ieder geval een aardige verzameling tracks die het los van elkaar ook uitstekend kunnen gaan doen. Lekkere release weer op Gem Records!

Nico van der Plas

1. Martina
2. Martina (Jamie Stevens remix)
3. Martina (Beroshima remix)
4. Martina (Subjects remix)

Party Tips