Reviews + Singles
Shao - Doppler Shift Pt. 1

Shao - Doppler Shift Pt. 1

14 september 2015

Label: Tresor Records
Cat nr: TRESOR280
Stijl: Techno / Experimenteel
Releasedatum: 14 september 2015
Oordeel: 4/5Sinds het Berlijnse label Tresor Records begin jaren ’90 werd opgericht, zijn er al ruim 270 releases de revue gepasseerd van grote namen in de scene. Zo zijn onder andere Jeff Mills, Robert Hood en Surgeon in de catalogus van het clublabel terug te vinden. Naast de bovengenoemde legendes die in Europa al een gevestigde naam hebben, trekt Tresor ook talent aan waar (nog) vrijwel niemand binnen de Westerse wereld heeft gehoord: Shao.

De Chinese Shao is al sinds 2002 actief als producent van electronische muziek. Daarnaast componeerde hij theater- en filmmuziek. Zijn tweede album, genaamd Mental Magic, won in 2006 de prijs voor beste electronische album tijdens de Chinese Music Awards. Met de release Doppler Shift Pt.1 maakt hij een goede oversteek naar Europa.

De eerste track van de E.P., Sensi, trapt af met een duistere synthesizer waarmee de spanning goed op wordt gebouwd. Het zeurderige geluid blijft ergens achterin je hoofd hangen, maar roept (ook na negen minuten luisteren) geen irritaties op.

De spanning uit Sensi is ook duidelijk terug te horen in Reflections pt 1 & 2. De four-on-the-floor wordt hier achterwege gelaten, net als de zeurderige synthesizer. Deze plaats is ingenomen door sinistere belletjes, die de geheimzinnige sfeer nog beter neer weten te zetten. Al met al heeft Shao een plaat op de markt gezet waarmee hij laat horen dat het opbouwen van een track en sfeer hem niet vreemd is: ik ben benieuwd wat er gebeurt als hij besluit om de boel af te breken.

Txt: Stef Snakkers

Tracklist:
1. Sensi
2. Reflection Pt. 1
3. Reflection Pt. 2

 

Party Tips