Reviews + Partyreports
Shoeless Open Air: "schoenen uit, verkleedspullen aan en handjes in de lucht!"

Shoeless Open Air: "schoenen uit, verkleedspullen aan en handjes in de lucht!"

04 augustus 2010 Een feestje waar men blootsvoets rondloopt. Met deze grap werd Shoeless, waarvan de eerste editie in 2007 een feit was, geboren. De afgelopen jaren is Shoeless een begrip geworden in Amsterdam, en een open air-editie kon dan ook niet uitblijven. Afgelopen zaterdag 31 juli vond alweer de tweede editie van Shoeless Open Air plaats en Dance.nl was van de partij.

Om 12.00 uur is de festivallocatie, Het Rijk van de Keizer, gereed om zijn gasten te ontvangen. Zoals de naam Shoeless Open Air suggereert, draait het bij dit festival om het blootsvoets dansen in het gras om het optimale “Good Loving” gevoel te ervaren. Om stenen of brandnetels hoeft niemand zorgen te maken: de organisatie heeft namelijk netjes grasmatten en tapijt neergelegd zodat alle feestgangers zorgeloos blootsvoets kunnen dansen. Zelfs op de kleinste details is gelet: bij de toiletten zijn slippers te leen en in geval van koude voeten kan er op de markt kleding worden gekocht (of geruild).

De locatie bestaat uit drie podia: de sfeervolle mainstage die is gebouwd naar een oud amfitheater, de zogenaamde Backyard stage en een podium op het binnenplein waar Meester Moeilijk & Sjonnie Disco voor afwisselende muziek zorgen (o.a. 80s muziek). Op het binnenplein bevindt zich ook de markt, waar er heerlijk Mexicaans gegeten kan worden, of waar bezoekers zich kunnen uitleven op ballonnen of zichzelf een nieuwe outfit kunnen aanmeten.

Ook dit jaar heeft de organisatie voor een steengoede line-up gezorgd: Miss Melera, Daniel Zuur, Arjuna Schiks en Mirella Kroes zijn slechts enkele namen. Het is Olivier Weiter die met een twee uur durende set het festival om 22.00 uur al afsluit. Gelukkig is er op het terrein zelf een after georganiseerd, zodat een groot gedeelte van de feestgangers tot in de kleine uurtjes van artiesten als Rauwkost en Juan Sanchez kan genieten!

Shoeless staat voor goede muziek sfeer en liefde - de hippivibe anno 2010. Deze organisatie begrijpt wat minimal fans willen op een festival. Op naar de volgende editie!
Party Tips