Reviews + Singles
Simian Mobile Disco - Tong Zi Dan

Simian Mobile Disco - Tong Zi Dan

22 oktober 2013

Label: Delicacies
Cat nr: DELI010
Stijl: minimal / techno

Release: 21 oktober 2013

Oordeel: 2,5/5Jawel, ze zijn er nog, de twee James'en van Simian Mobile Disco. Het Britse duo leverde vorig jaar hun laatste plaat af, nog altijd niet zo indrukwekkend als dat debuut Attack Decay Sustain Release uit 2007, maar de heren waren weer op het juist technopad, zo leek het.

Ondertussen verscheen er een live-album en is er nu deze EP Tong Zi Dan. De titeltrack is niet helemaal het spektakel wat je van SMD verwacht, een nogal obscure technogroove met loom ritme en constant herhalende synthlijn.De remix van Mike Dehnert is het tegengestelde van het origineel en lijkt in niets op de track die SMD afleverde. Hier hoor je een nogal mysterieuze minimal track waar afgezien van wat spooky effecten weinig gebeurt. Of je moet wachten op driekwart van de track, waar Dehnert wakker lijkt te zijn geschrokken en plots allerlei percussie aan het geheel toevoegt -laten we het maar op een interessante dj-tool houden met deze plaat.Deze EP bevat ook nog twee andere tracks van SMD, beide zeer minimal-getint. Escamoles is hierbij de meest saaie track, waar slechts de break voor enige euforie kan zorgen, terwijl bij Smalahove gelukkig nog wel enige soul te bespeuren valt dankzij een warme organ over de verder kale groove.
Een apart contrast met de stevige electro die SMD nog niet zo lang geleden presenteerde. Alsof ze hun palet willen verbreden en minimal nog niet op het lijstje stond -het levert niet de spannendste platen uit hun carrière op.

Nico van der Plas

Tracks
1. Tong Zi Dan
2. Tong Zi Dan (Mike Dehnert remix)
3. Escamoles
4. Smalahove

Party Tips