Reviews + Partyreports
Smeerboel, de laatste

Smeerboel, de laatste

29 december 2009 Vingerverf vloog in het rond, iedereen ging los en van tijd tot tijd was het een grote chaos. Maar vooral hing er een heerlijke sfeer en was er veel gezelligheid. Oftewel; de laatste Smeerboel op tweede kerstdag was een groot succes!

De plotselinge locatie-verandering van de Toren van Babel naar de Winkel van Sinkel op last van de gemeente was een kleine tegenvaller, maar mocht de pret niet drukken. Van tevoren vermaakten we ons al prima met de dresscode: smerig! Met houtskool en rode wijn gingen we aan de slag, zodat geen vierkante centimeter van onze outfit onbesmeurd bleef. Smeerboelwaardig vertrokken we richting de Winkel van Sinkel.
De organisatie had flink zijn best gedaan om de grote zaal om te toveren tot ravehol, toch vielen de gigantische kroonluchters hierbij een beetje uit de toon. Maar door de rauwe sets van Secret Cinema en Invite stoorde niemand zich hieraan. Het ging helemaal los, ik heb zelfs enkele crowdsurfers voorbij zien komen.
Ook in de kelders was het feest. Vanuit Area 3 liepen sommige mensen met hun gevingerverfde handen over hun oren naar Area 2, mijn persoonlijke favoriet, waar Boris Werner en Lauhaus vier uur lang een heerlijke set weggaven. Niet dat er in de andere kelder niet goed gedraaid werd, integendeel! Daniel Sanchez en vooral Wouter de Moor knalden. Maar de ruimte was erg klein voor al dit geweld, waardoor oordoppen in Area 3 na een tijdje een vereiste werden.

Wel was de drukte een overheersende factor. Lange wachtrijen bij de wc’s, waar je boven €1,- voor moest betalen en beneden €0,50. En vooral de chaos bij de garderobe op het einde was een domper. Maar tot een uurtje of zes in de ochtend hebben we daar helemaal geen last van gehad en de mooie kanten van dit feest lagen ver bovende de mindere kanten. Als ik terugdenk aan dit feest ben ik ze alweer bijna vergeten. Jammer dat dit de laatste Smeerboel was, maar er werd ons tijdens de keiharde afsluiter van Invite gelukkig al veel moois voor de toekomst beloofd.

txt Fleur Reuser
imgs Lenno Krenning
Party Tips