Reviews + Partyreports
Solomun at Amsterdam Dance Event -still buzzing-

Solomun at Amsterdam Dance Event -still buzzing-

16 oktober 2015

ADE is weer voorbij, maar de kriebels van de afgelopen editie, alweer de 18e op rij, gieren nog steeds door ons lijf. Vandaag lichten we Diynamic uit, het uitverkochte feest van Loveland in de Mediahaven. Dance.nl bezocht op de donderdag dit eerste feest van Loveland die week. Solomun is hier dé grote publiekstrekker en dat is te zien aan de lange rij voor de deur bij aankomst. Wij prijzen onszelf gelukkig als we deze rij omzeilen en met een letterlijk, warm welkom worden onthaald door de Loveland crew. Het feest kan beginnen!

Ook al kijk je als Amsterdammer niet echt op van een toerist, we staan versteld van de hoeveelheid buitenlanders die ieder jaar groter wordt tijdens Amsterdam Dance Event. Zo ook hier tijdens Diynamic. Hun blije gezichten en enthousiaste gedans zorgen voor een gezellige sfeer in de Mediahaven. Er zijn niet alleen veel buitenlanders, het publiek is ook zeer divers qua leeftijd, hippe studenten maar ook dames op leeftijd passeren ons terwijl we ons rondje lopen door de Mediahaven. Voor ons is het de eerste keer op deze locatie, maar we vinden het super. Het klimaat is goed, de zalen ruim en niet onbelangrijk: de muziek klinkt goed. Daarnaast zijn er drie zalen wat maakt dat er voldoende keuze is om af te wisselen qua muziek.

In de mainroom heeft Loveland een soort van tribune gebouwd waar men over de hele zaal uitkijkt en zo goed zicht heeft op de dj. Een erg fijne spot als je even niet tussen het dansende publiek wilt staan, maar je ogen op de dj en zijn show wilt richten. Op dat moment is het H.O.S.H die spint achter de draaitafels. Het zijn fijne geluiden met veel pieken die overgaan in rustige klanken. Ze klinken heerlijk uit de speakers. En dansen kun je er zeker op! Prima kletsen met vrienden, je buren of mensen die je tegenkomt aan de bar overigens ook. Dat is in het begin van de avond leuk, maar van ons mag het volume best omhoog! We kunnen dan ook niet wachten op onze favoriet van vanavond, Solomun.

Na al dat gedans genieten we ook even van de rust in de hal waar we (gratis!) ons bekertje water kunnen vullen. Een erg goed initiatief van Loveland, want we zien veel mensen om ons heen die wel wat vocht kunnen gebruiken. Het is inmiddels 3.30 uur, een half uur voordat Solomun begint en er komen nog steeds mensen binnen druppelen. Dan is het tijd! Solomun begint aan zijn set van twee uur. Er wordt achter het podium een video op een groot doek afgespeeld en er schieten lichten door de zaal. Ondanks de drukte is er veel ruimte op de dansvloer en geniet vanaf de eerste minuut iedereen zichtbaar van Solomun's muziek. Na een wat rustige opbouw begint Solomun steeds harder te draaien en gaat het dak eraf! De mensen verschuiven zich steeds meer naar voren en dansen, springen en gooien hun handen in de lucht voor het laatste uurtje. Voor ons is het tijd om de Mediahaven te verlaten en een paar uur slaap te pakken voordat de volgende ADE-dagen beginnen, het was fantastisch!

Diynamic Showcase (Amsterdam Dance Event 2015) at Loveland ADE
15 oktober 2015 - Mediahaven Amsterdam
Stijl: House/Deephouse
Oordeel: 3/5

Txt: Sharon Martens // Imgs: Loveland archive

Party Tips