Reviews + Singles
Solomun - YesNoMaybe

Solomun - YesNoMaybe

14 juni 2013

Label: Diynamic Music
Cat nr: DIYNAMIC065
Stijl: deephouse

Release: 10 juni 2013

Oordeel: 3/5Met zijn Diynamic-label en -artiesten is Solomun de laatste jaren uitgegroeid tot boegbeeld van de nieuwe deephouse. Hij en zijn Hamburgse familie hebben de muziekstijl eigenlijk naar de bovengrond gebracht, deephouse voor het grote partypubliek. Deze nieuwe single van het opperhoofd zelf onderstreept dat alleen maar.

YesNoMaybe is in de basis een donkere groove die alle klassieke elementen van Diynamic in zich heeft -catchy en met een flinke drive. De vocalen die er overheen zijn gelegd karakteriseren echter het Diynamic van de laatste tijd; poppy en misschien iets te gelikt. 

Alsof hij een zomerse soundtrack wilde maken, een clubtrack voor de zondagavonden in Ibiza's club Pacha waar Diynamic dit jaar haar debuut maakt. Als fan van het label kun je daarin meegaan, het kan ook ineens nét iets teveel van het goede worden. Gelukkig levert Solomun op deze release ook een vocal-loze Dub mix, die wat meer freaky en techno-achtig klinkt -zo horen we het liever.

De zogenaamde Summer Began mix is vervolgens een uitgerekte herhalingsoefening van het origineel, wederom met slick vocalen en een nogal tenenkrommende tekst. Hoef je dus geen moeite voor te doen, liever die Dub mix om jezelf lekker in te verliezen.
Solomun verkent met deze release de grenzen van cool en kitsch, maar staat 'when summer ends' hopelijk weer helemaal aan de goede kant.

Nico van der Plas

Tracks
1. YesNoMaybe
2. YesNoMaybe (Dub mix)
3. YesNoMaybe (Summer Began mix)

Party Tips