Reviews + Singles
SQL - Extended Sundays EP

SQL - Extended Sundays EP

19 december 2011 Label: Gem Records
Cat nr: GEM018
Stijl: techno / progressive

Release: 19 december 2011

Oordeel: 4/5


Pim Van Horssen aka SQL is nog maar 23 jaar jong en wordt door velen de nieuwe techno revelatie van Nederland genoemd. Onlangs tekende hij een contract op Secret Cinema's Gem label en zelf heeft hij al heel wat releases achter zijn naam staan. Ook internationaal toerde hij de wereld rond. Met zijn nieuwe EP Extended Sundays is het dus tijd om hem in België en Nederland beter te leren kennen….
Freckles is een diepe track en wordt gedragen door heftige snares maar ook een subtiel doorklinkende ‘swoosh’ golf, de dreigende breaks zorgen perfect voor een feestbare climax achteraf.
In Mechanics wordt met dezelfde soort swoosh onderliggend te werk gegaan, alleen is het geheel wat gemakkelijker te verteren. De beats zijn minder hard en vrolijker en doen wat denken aan La Moustique van Sébastien Léger. Origineel zijn zonder twijfel de subtiele vocals die erin worden verwerkt.
De titeltrack is al een favoriet van ondermeer Hernan Cattaneo. En daar kunnen we inkomen! De break van deze energieke track is wat zweveriger dan de andere tracks, maar doet denken aan zomerse sferen, mede door de happy jingles en fantasietjes die SQL hier gebruikt. Mooi EP-debuut op Gem!

Kwinten Lambrecht

Tracks
1. Extended Sundays
2. Freckles
3. Mechanics
Party Tips