Reviews + Partyreports
stampend de nacht in op Qlimax 2010

stampend de nacht in op Qlimax 2010

29 november 2010 Het wordt steeds kouder, je krijgt zin in gezelligheid, je zit thuis, lekker knus op de bank, maar afgelopen zaterdag had je dat beter niet kunnen doen! Deze avond en nacht was het tijd voor Qlimax! Gehouden in het Gelredome te Arnhem.

Ook Q-dance merkte de kou op, de dagen voor Qlimax. Om deze reden gingen de deuren van het Gelredome maar liefst een uur eerder open. De mensen stroomden snel naar binnen, sommigen werkelijk als bezetenen! Keihard rennend en gillend richting de stage, of maakten een abrubte stop om een plekje te veroveren in de rij bij de merchandise om een speciaal item te scoren.

Eenmaal binnen word je verwelkomd door de enorme stage, dit jaar op een heel andere plek! Stonden we de vorige jaren nog met een hele menigte in de lengte achter elkaar te stampen, dit jaar worden we verspreid in de breedte met een stage die deze afstand helemaal bedekt. Grote pilaren aan weerskanten met een hele vette, supersonische stargate in het midden. Tussen de pilaren en het midden in zijn trapsgewijs grote witte ruimtes te vinden, geen idee waar die voor zijn, maar we zullen het zien.

Pavelow & Stephanie
Om 22:00 was het dan zover: de opening! Vanaf de tribune een supermooi beeld, je ziet één grote zee van filmende mobieltjes wanneer Pavelow voor het eerst zijn gezicht laat zien op het grote ronde scherm boven het dj-deck. Qlimax wordt ingeluid met Airport van Armani & Ghost, de menigte gaat meteen los! Hierna komen er in Pavelow’s set veel early klappers voorbij en zit het tempo er al aardig in, waarna er plaats wordt gemaakt voor de Italiaanse Stephanie. Voor de opkomst van deze dame krijgen we nog een hele mooie intro met lasers, sfeermuziek en komen alle dj’s die vanavond zullen draaien nog een keer voorbij op het grote ronde scherm. Na deze intro wordt Stephanie aangekondigd en draait vervolgens een redelijk stevige set. Met tracks als Catfight en Gold komt de sfeer er goed in, benieuwd naar wat er nog komen gaat, is het al snel tijd voor Wildstylez.

Wildstylez & Noisecontrollers
Na een vette intro met alles erop en eraan begint Wildstylez zijn set met Back 2 Basics, danku! Meteen een goed begin. Eigenlijk blijft het niveau de hele set zo, er komen veel eigen tracks voorbij, maar ook nieuwe samenwerkingen, lekkere set! Tijdens de show komen we erachter dat de dj-deck een soort lift is, waarbij de dj tijdens zijn set steeds dichter bij het publiek komt te staan en vervolgens tijdens aan het einde weer omhoog gaat. Dit was ook het geval bij Wildstylez, alleen bleef hij vrolijk staan tijdens zijn afkondiging. Vervolgens kregen we dé verrassing van de avond: Noisecontrollers! Samen met Wildstylez, héél erg vet! Na opnieuw een hele mooie intro stampen we er allemaal hard op los, er wordt een lekkere set neergezet en de tijd vliegt voorbij.

TNT, Brennan Heart en D-block & S-te-fan
Vervolgens knallen we letterlijk keihard verder op TNT, Technoboy en Tuneboy, dit ging hard! Maar wel heel erg fijn. Na deze heren is het de beurt aan Brennan Heart, de man die ons al eerder voorzag van het Qlimax anthem van dit jaar, waar hij dan ook zijn set mee opende. Alternate Reality kreeg ondersteuning van een live orkest, een ongelooflijk mooi geheel, kippenvel! Na deze set werd het tijd voor D-Block & S-te-fan, het duo dat volgend jaar de host van X-Qlusive zal zijn. Samen vormden zij een goede overgang na de vorige set en kwamen er tracks voorbij zoals Madhouse en Loopmachine.

Psyko Punkz (Live) & Zatox
Toch wel uitgekeken naar de mannen van Psyko Punkz, gooiden ze er als opener een nieuwe track tegenaan met daarna Bass Boom, wat toch echt een lekkere plaat blijft! (En die je vervolgens na Qlimax nog steeds in je hoofd hebt zitten) Deze mannen knallen een fijne set, maar stiekem werd er toch wel iets meer van verwacht. Tijd voor Zatox! Meteen een nieuwe track in samenwerking met Ran-D, even later het gas erop waarna er na een hele dikke set werd afgesloten met Feel my fire, heerlijk!

Evil Activities & Endymion
De tijd is als een gek voorbij gevlogen en na Zatox is het alweer tijd voor de allerlaatste mannen achter de decks. Evil Activities & Endymion nemen het over, in het begin had het best iets harder gemogen maar na Nobody Said It Was Easy is het tijd om echt te knallen. Keihard raggen op hoog tempo, de warmte stoomt van je lichaam af! Als we denken dat het is afgelopen, krijgen we nog één track kado: Qlimax wordt in stijl afgesloten met Braincracking, een oude, maar nog steeds geniale plaat.

Qlimax, het was weer fijn! Een hele vette avond en nacht, alleen naast alle mooie lasers, dikke sets en aankleding zou het wel heel erg fijn zijn als de wc’s volgend jaar eindelijk eens wat warmer worden opgesteld. Ijskoud wanneer je een bezoekje brengt aan de dichtstbijzijnde en anders moet je overwegen om een heel stuk van Qlimax te missen door de lange weg die je moet afleggen naar een andere, warmere wc. Ook wil natuurlijk graag iedereen zijn jas kwijt in een locker, wat dit jaar niet mogelijk was. Al erg vroeg waren er nergens meer lockers te verkrijgen, waardoor er best een aantal mensen met hun jas op pad moesten, erg jammer. Een paar minpuntjes, maar ondanks dit blijft Qlimax elk jaar weer verrassen, tot volgend jaar!

Txt Marlon Schuurman
Kopfoto, tweede+derde tekstfoto Martijn Visser, Stampgasten.nl
Eerste tekstoto Heidie Duteweert, Nightfocus.nl
Party Tips